Fudbal

Mančester siti - Real Madrid (4:0): "Građani" nadigrali Real i obezbedili finale sa Interom

Komentari

Autor: Euronews

17/05/2023

-

22:51

Mančester siti - Real Madrid (4:0): "Građani" nadigrali Real i obezbedili finale sa Interom
Mančester siti - Real Madrid (4:0): "Građani" nadigrali Real i obezbedili finale sa Interom - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Mančester sitija su na "Etihadu" potpuno nadigrali Real Madrid i slavili sa 4:0, pa se tako plasirali u finale Lige šampiona gde će odmeriti snage sa Interom.

Uskoro opširnije...

Uživo: 

KRAJ

91. minut: Argentinski napadač, koji je zamenio Erlinga Halanda u drugom poluvremenu, Hulijan Alvarez, savladao je Tiba Kurtou i postavio rezultat na 4:0.

76. minut: Gol! Mančester siti je najverovatnije rešio sve dileme oko pitanja pobednika, s obzirom na to da 15 minuta pre kraja utakmice ima prednost od 3:0. Kevin de Brujne je centrirao, a nespretno je reagovao Eder Militao i zatresao sopstvenu mrežu.

73. minut: Prelepo su kombinovali Erling Haland i Ilkaj Gundogan, nakon čega je Norvežanin izleteo pred Tiba Kurtou. Dobro je šutirao, ali je Belgijanac po ko zna koji put večeras dobro reagovao i odbranio, nakon čega se lopta od prečke odbila van terena.

64. minut: Deluje da je Pep Gvardiola na poluvremenu svojim izabranicima rekao da igraju pametno i da ne srljaju, dok je Karlo Anćeloti sigurno tražio nešto više od svojih, ali trenutno nisu u mogućnosti za tako nešto.

51. minut: Ruben Dijaš je pred svojim kaznenim prostorom oborio Vinisijusa Žuniora i Pavel Marčinjak je dodelio slobodan udarac Realu. David Alaba je raspalio po lopti, ali je Ederson bio dobro postavljen. Bio je to prvi šut u okvir gola za goste.

46. minut: Real Madrid ima još 45 minuta da se vrati u meč i preokrene situaciju u svoju korist, što za sada deluje kao nemoguća misija.

poluvreme: Izabranici Pepa Gvardiole posle prvih 45 minuta igre imaju dva gola prednosti, a u oba slučaja strelac je bio Bernardo Silva. Prisustvovali smo pravoj dominaciji "građana", tako da će Real u drugom poluvremenu imati zadatak da stane na noge i pokuša da se vrati u utakmicu.

37. minut: Gol! Maestralno igra Mančester siti i nakon 36 minuta igre ima vođstvo od 2:0. Ilkaj Gundogan je sjajno probio i šutirao levom nogom, ali je Tibo Kurtoa uspeo da interveniše. Međutim, odbitak je pratio omaleni Portugalac i glavom je poslao loptu u mrežu.

34. minut: Vezista Real Madrida je fenomenalno šutirao sa nekih 20 metara, ali nije imao dovoljno sreće, te je "samo" zatresao prečku.

23. minut: Gol! Mančester siti je naplatio veliku inicijativu i došao do vođstva. Kevin de Brujne je na sjajan način uposlio Bernarda Silvu, koji se izvanredno snašao i rutinski savladao Tiba Kurtou.

22. minut: Ponovo je glavom zapretio Erling Haland, ali je golman madridskog kluba, Tibo Kurtoa, maestralno reagovao i otklonio opasnost. Pravo je čudo što Mančester siti i dalje nema vođstvo.

13. minut: Mančester siti ne prestaje sa "opsadom" protivničkog gola. Džek Griliš je poslao centaršut ka Erlingu Halandu, čiji je udarac uspeo da odbrani Tibo Kurtoa, a da lopta uđe u gol sprečio je David Alaba.

7. minut: Izabranici Pepa Gvardiole su od samog starta u ozbiljnoj ofanzivi i konstantno opsedaju gol Madriđana. Prvi udarac uputio je Rodri, ali nije bio dovoljno precizan, te je lopta završila pored desne stative.

1. minut: Pavel Marčinjak je dao znak za izvođenje početnog udarca koji su izveli fudbaleri domećeg tima i krenuli u mirnu izgranju napada.

Mančester siti - Real Madrid 2:0
/prva utakmica 1:1/

Stadion: "Etihad"

Sudija: Simon Marčinjak (Poljska)

Strelci: Silva u 23. i 37. minutu

Mančester siti: Ederson, Voker, Dijas, Akanja, Stouns, Rodri, Silva, De Brujne, Gundogan, Griliš, Haland.

Real Madrid: Kurtoa, Karvahal, Militao, Alaba, Kamavinga, Valverde, Kros, Modrić, Rodrigo, Vinisijus, Benzema.

Komentari (0)

Sport