Fudbal

Plasman na Evropsko prvenstvo prvi i strateški cilj FSS: Branislav Nedimović postavio rezultatski imperativ "orlovima"

Komentari

Autor: Euronews

20/05/2023

-

13:00

Plasman na Evropsko prvenstvo prvi i strateški cilj FSS: Branislav Nedimović postavio rezultatski imperativ "orlovima"
FSS - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik nacionalnog Saveza, Branislav Nedimović, često istupa u ime vrhovne fudbalske organizacije Srbije, pa je tako tokom današnjeg gostovanja na RTS, između ostalog, pričao o prioritetima novoizbranog rukovodstva, na čelu sa predsednikom Draganom Džajićem. 

Prema njegovim rečima, decenijama čekani odlazak A selekcije na šampionat Evrope cilj je svih ciljeva aktuelne garniture FSS. A ne samo reprezentativaca i Dragana Stojkovića, pod čijom su selektorskom komandom "orlovi" učestvovali na istorijskom zimskom Svetskom prvenstvu u Kataru, prošle godine. 

"Učestvovala je Srbija na Svetskom prvenstvu, u Nemačkoj, Južnoj Africi, Rusiji i Kataru. Ali nismo uspeli da povežemo dva velika takmičenja. Mislim da je ovo idealna prilika i zato je to prvi, strateški cilj novog saziva Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije", jasan je Branislav Nedimović.

Šanse za tako nešto su realnije  nego ikada, imajući u vidu da "orlovi" mogu da se nose sa svim rivalima iz grupe G. Ne samo sa selekcijama Litvanije i Crne Gore, protiv kojih je osvojeno prvih šest bodova u kvalifikacijama za EURO 2024, već i protiv Mađarske i Bugarske. 

"Dobra atmosfera koja je napravljena u Kataru nastavljena je i sada. Imamo 20. juna u Razgradu utakmicu protiv Bugarske čiji je selektor, bivši selektor Srbije Mladen Krstajić. Mislim da postoji dobra energija, imamo dobar tim. Sportski sektor zajedno sa gospodinom Džajićem i selektorom Stojkovićem radi na tome. Na nama je da obezbedimo logistiku, da Savez odlično funkcioniše i da nema nikakvih problema", izjavio je Nedimović.

Komentari (0)

Sport