Fudbal

Kairat savladao Makabi: Zvezda saznala protivnika u drugom kolu kvalifikacija

Komentari

Autor: Euronews

14/07/2021

-

17:56

Kairat savladao Makabi: Zvezda saznala protivnika u drugom kolu kvalifikacija
Fudbaleri Kairata - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kazahstanski fudbalski klub, Kairat, plasirao se u narednu fazu kvalifikacija za Ligu šampiona, pobedivši izraelskog šampiona, Makabi Haifu sa 3:1 u ukupnom skoru, nakon revanš meča u kome je Kairat slavio sa 2:0.

U revanš meču smo videli potpuno drugačiju situaciju, u odnosnu na prvi u kome je Makabi imao inicijativu. Naime, Kairat je poveo već u desetom minutu golom iskusnog, tridesetsedmogodišnjeg napadača, Vagnera Lava.

Ređale su se šanse na obe strane, da bi domaćin udvostručio prednost u 66. minutu preko Aibola Abikena. Do kraja nije bilo nekih većih uzbuđenja, jer su Kazahstanci mudro vodili igru, ne pruživši Makabiju šansu da pripreti.

Prvi meč u Izraelu završen je rezultatom 1:1, kada je Makabi poveo posle sjajne akcije i pogotka Omera Adzilija u 45. minutu, da bi gosti izjednačili u 76. minutu preko Nuralija Alipa, posle kornera koji je izveo bivši fudbaler Partizana, Nebojša Kosović.

U drugom kolu kvalifikacija, srpski šampion, Crvena zvezda će se sastati sa Kairatom, što je možda i bolja varijanta za crveno-bele, jer je u Izraelu u ovo doba godine temperatura na iznad 40 stepeni. Meč je zakazan za sedam dana, odnosno 21. jula.

Komentari (0)

Sport