Fudbal

Dušan Kerkez pred finale Kupa Srbije: Autsajderi smo, ali ćemo se isprsiti Zvezdi

Komentari

Autor: Euronews

24/05/2023

-

11:47

Dušan Kerkez pred finale Kupa Srbije: Autsajderi smo, ali ćemo se isprsiti Zvezdi
Dušan Kerkez pred finale Kupa Srbije: Autsajderi smo, ali ćemo se isprsiti Zvezdi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Čukarički će se drugi put u istoriji boriti za trofej Kupa Srbije i to na istom mestu gde su podigli pehar 2015. godine - na stadionu "Rajko Mitić". Tada je generacija koju je predvodio Vladan Milojević savladala Partizan 1:0 golom Slavoljuba Srnića, igrača koji će sutra od 21.00 čas (TV Arena Premium 1) biti u igračkom kadru Crvene zvezde.

Nisu ove sezone Brđani pokazali kvalitet protiv crveno-belih, ubeležili su tri poraza, ali trener Dušan Kerkez nada se boljem izdanju njegove ekipe koja je osigurala mesto u Evropi bez obzira na sutrašnji ishod.

"Praznik je fudbala, tako bi to trebalo da bude. Finale kupa je. Zvezda je favorit, zbog svega što su učinili, ali to ne umanjuje naš učinak i uspeh. Sve kup utakmice igrali smo na strani, pa i finale. Sa razlogom smo u finalu kupa, sve smo rivale pobedili, nismo primili gol. Finale je jedan meč, borimo se za trofej, autsajderi smo i daćemo sve da izgledamo mnogo bolje nego u prvnetsvu. Raduje me što će biti mnogo gledalaca, biće to praznik, daćemo sve do sebe. Ako imate šansu, bar jedan promil, morate da probate da date sve i pokušate da osvojite trofej", istakao je Kerkez bna pres konferenciji.

Trener Čukaričkog je u svojoj prvoj sezoni na klupi AEL-a iz Limasola osvojio Kup Kipra 2019. godine. Na pragu je da ponovi taj uspeh i sa Čukaričkim.

"Drugačiji je osećaj jer su dve zemlje, ali je želja ista za osvajanjem trofeja. Mene sutra interesuje rezultat, igra je u drugom planu. U kojoj god zemlji se borite za trofej, to je specična utakmica. Daj Bože da mi se ponovi što mi se desilo. Momci nisu slučajno u finalu, sve smo zaslužili na terenu. Imamo pravo da se isprsimo pred Zvezdu i nadamo se trofeju. Uz dužno poštovanje i prema Zvezdi, njihovom treneru koji se oprašta. Mi imao porava da se nadamo."

Potvrdio je Kerkez da neće moći da računa na Lučića, Popovića, Pankova (zbog ugovora o pozajmici iz Zvezde), Kovač i Ndjaje su povređeni, a Sisoko ima kartone. Penale nisu specijalno vežbali, mada dobro zna koga bi izabrao ako do njih dođe, ali je potencirao da se usepsi postižu timski.

"Cilj smo ostvarili, sezona je bila teška. Kadovskih problema uvek ima, ne tražim alibi. Ko god izađe ne sme da poznaje strah i umor. Da citiram Željka Obradovića "Umor je samo u glavi". Momci su svesni šta igraju, nikakva premija, novci ne mogu da im donesu ekstra motiv. Ako ste se bavili fudbalom, ti trofeji, medalje su neka satisfakcija. To im je najveći motiv", veruje Kerkez.

 

 

Kapiten Marko Docić istakao je da u timu postoji velika želja za dokazivanjem. Kada sudija Milan Mitić označi početak meča na terenu se igra "11 na 11".

"Očekuje nas najteža utakmica u sezoni, ali sigurno najlepša do sada. Borili smo se kroz kup da dođemo do finala. Sutra jedva čekamo da izađemo na teren. Ispred nas je najbolji tim u Srbiji, a na svom terenu igra odličan fudbal. Pozvao bih navijače u što većem broju da dođu i podrže nas u težnji da ostvarimo pobedu i sezonu zatvorimo na najbolji način. Adrenalin radi, nema mesta za umor. Sutra ne izlazimo sa dozom straha, već samo da uživamo", jasan je Docić.

Neki poseban govor ne sprema i smatra da nije potreban već samo koncentracija na terenu. Pritisak postoji, ali je samim tim i obaveza veća da se klub reprezentzje u najboljem svetlu.

"Sedam godina sam ovde, oborio sam sve rekorde, to sam i želeo u nekom trenutku. Ova sezona je najveći uspeh kluba, jer je ova godina bila najteža da se cilj ostvari. Ulog je bio veliki. Trofej kupa bi bio veći uspeh. Mi smo osvajali Kup 2015. ali ovaj bi možda bio i veći s obzirom na rivala", dodao je kapiten Čukaričkog, strelac jednog od najlukavijih pogodaka ove sezone.

Komentari (0)

Sport