Fudbal

Istorijski uspeh kluba iz Bačke Topole: TSC ide u pohod na LŠ, Čukarički ostao "kratkih rukava"

Komentari

Autor: Euronews

28/05/2023

-

19:08 >> 19:10

Istorijski uspeh kluba iz Bačke Topole: TSC ide u pohod na LŠ, Čukarički ostao "kratkih rukava"
TSC - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je Partizan ispao iz trke za u Ligu šampiona, dugo se čekao odgovor na pitanje koji će drugi srpski predstavnik pokušati da izbori plasman u elitno takmičenje, a odluka je pala u poslednjem kolu MozzartBet Superlige. 

Već neko vreme u igri su bili TSC i Čukarički, a mesto među u kvalifikantima Lige šampiona obezbedio je klub iz Bačke Topole, koji je uprkos remiju sa Vojvodinom (1:1) sačuvao bodovnu razliku nad "brđanima" i ostvario istorijski uspeh. 

Sa druge strane, Čukarički je opravdao ulogu favorita protiv Radničkog iz Niša (2:1), ali nije uspeo da se domogne drugog mesta tabele, zbog boljeg međusobnog skora TSC-a i gol razlike. 

Na kraju su obe ekipe završile sezonu sa 75. bodova, tim Žarka Lazetića će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, dok će Čukarički pokušati da obezbedi plasman u Ligu Evrope. Partizan i Vojvodina će pokušati da izbore Ligu konferencija.

Što se tiče utakmice na Banovom Brdu, Čukarički je slavio protiv Nišlija 2:1 golovima Luke Stojanovića, dok je Miloš Vidović postigao jedini pogodak za Radnički. Valja napomenuti da su "brđani" mogli da zabeleže i ubedljiviju pobedu, ali je Marko Docić promašio penal u finišu poluvremena. 

U Bačkoj Topoli je takođe bilo uzbudljivo, iako nismo videli pogodak sve do sredine drugog poluvremena. Luka Ilić doveo je tada TSC u vođstvo iz penala. Nikola Čumić je posle nekoliko izglednih šansi, uspeo da zatrese mrežu domaćina i donese egal Vojvodini (1:1), ali pošto nije bilo više raspoloženih strelaca, meć je završen ishodom iz 77. minuta.

 

Komentari (0)

Sport