Fudbal

Siti me je doveo da osvojimo "triplu krunu", daću sve što mogu da to i uradimo: Erling Haland optimista pred kraj sezone

Komentari

Autor: Euronews

02/06/2023

-

14:39

Siti me je doveo da osvojimo "triplu krunu", daću sve što mogu da to i uradimo: Erling Haland optimista pred kraj sezone
Siti me je doveo da osvojimo "triplu krunu", daću sve što mogu da to i uradimo: Erling Haland optimista pred kraj sezone - Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji fubaler Mančester sitija, Erling Haland kaže da je osvajanje "triplete" nešto o čemu sanja, da je zbog toga i došao na "Etihad" i da se nada da će on i njegovi saigrači to uspeti da ostvare.

Tim trenera Pepa Gvardiole je uspeo da osvoji Premijee ligu, drugi trofej bi mogao da osviji 3. juna kad se u finalu FA kupa se sastaje protiv gradskog rivala Mančester junajteda, a 10. juna ih na stadionu "Ataturk" u Istanbulu očekuje finalni meč Lige šampiona protiv milanskog Intera.

Ukoliko bi u oba ta susreta uspeli da trijufmuju, "građani" bi postali tek drugi engleski tim koji je uspeo da osvoji tri trofeja, a pre njih to je pošlo za rukom samo Mančester junajtedu 1999. godine, a u tom slučaju klub je za prvotimce obezbedio i bogate nagrade.

"Osvojiti sva tri trofeja u jednoj sezoni bi bilo fantastično dostignuće, a da se ne lažemo, Siti me je zbog toga i doveo. Želim da uradim sve što je u mojoj moći i da posle titule šampiona Engleske trijumfujemo u FA kupu i Ligi šampiona. To je moj najveći san i potrudići se da ga ostvarim", poručio je haland.

Norvežanin je svestan da, koliko god on i njegovi saigrači imali motiv da to učine, toliko će njihovi oponenti, pogotovo iz Junajteda, u tome pokušati da ih spreče.

"Znam da su navijači euforični, ali treba biti realan i reći da to neće biti ni malo lako. Igramo dva finala protiv dva sjajna tima koja će biti silno motivisan da nam sruše snove. Zato i kažem da treba da budemo maksimalno koncentrisani i spremni za veliku borbu i u FA kupu i u Ligi šampiona", istakao je norveški reprezentativac.

Komentari (0)

Sport