Fudbal

(KRAJ) Liga šampiona - finale: Mančester siti - Inter 1:0

Komentari

Autor: Euronews

10/06/2023

-

21:49 >> 22:57

(KRAJ) Liga šampiona - finale: Mančester siti - Inter 1:0
(KRAJ) Liga šampiona - finale: Mančester siti - Inter 1:0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

veličina teksta

Aa Aa

Mančester siti je šampion Evrope po prvi put u svojoj istoriji! Izabranici Pepa Gvardiole su pogotkom Rodrija slavili sa 1:0 protiv Intera i na taj način se popeli na evropski tron. Inter je imao svoje šanse za izjednačenje, ali u tome nije uspeo i torej ide u Englesku.

Uskoro opširnije...

 

 

Mančester siti - Inter 0:0

stadion: Ataturk (Istanbul)

sudija: Simon Marčinjak (Poljska)

MANČESTER SITI: Ederson - Dijaš, Ake, Akanđi (od 76. Voker) - Stons, Rodri, Gundogan, De Brujne - Griliš, Silva, Haland

INTER: Onana - Bastoni, Aćerbi, Dimarko - Darmijan, Damfriz, Barela, Čalhanoglu, Brozović - Martinez, Džeko (od 56. Lukaku)

UŽIVO:

KRAJ

90. minut: Simon Marčinjak je odlučio da utakmicu produži za pet minuta.

89. minut: Fantastičan centaršut uputio je Mkhitarijan na drugu stativu odakle je Gosens vratio loptu u peterac, odakle Lukaku glavom pokušao da zatrese mrežu. Međutim, neverovatnu sreću imao je Siti da Ederson bude baš na tom mestu gde je Belgijanac gađao, te ga je lopta pogodila u koleno i odbila se van gola.

86. minut: Nije Mančester siti preterano zainteresovan za postizanje drugog gola. Imaju prednost izabranici Pepa Gvardiola, te su odlučili da mirno čuvaju loptu i drže posed, kako protivnik ne bi imao šansu za izjednačenje.

70. minut: Denzel Damfriz je glavom prebacio loptu ka Dimarku, koji je glavom prebacio Edersona, ali nije imao sreće te je lopta pogodila prečku, a kasnije je Romelu Lukaku bio "smetnja Interovom defanzivcu da zatrese mrežu, pošto ga je izblokirao.

68. minut: Goool! Konačno je Mančester siti uspeo da probije bedem Intera! Bernardo Silva je sa desne strane pokušao da ubaci loptu u peterac, ali je pogodio Aćerbija. Lopta se od njega odbila na nekih 15 metara od gola, gde je bio Rodri i udarcem iz prve je matirao Andrea Onanu.

60. minut: Najveću šansu Inter je imao nakon greške Sitijevih defanzivaca. Bernardo Silva je odložio loptu ka Edersonu, koji je mislio da će Manuel Akanđi krenuti na tu loptu. Međutim, to se nije desilo i lopta je došla do Lautara Marzineza, koji je šutirao ali je brazilski čuvar mreže uspeo da odbrani.

57. minut: Edin Džeko se požalio na povredu, a već je spreman za ulazak bio Romelu Lukaku, te ga je vrlo brzo zamenio.

53. minut: Kako vreme prolazi sve je veći broj intenzivnih duela i oštrih startova. Biće interesantno videti kako je Simon Marčinjak održati stvari pod kontrolom.

46. minut: Sa centra su krenuli fudbaleri Mančester sitija, lopta je došla do Edersona koji ju je ispucao. Deluje da će Siti u nastavku biti znatno ofanzivniji.

Poluvreme: U prvom poluvremenu nismo videli golove, ali daleko od toga da nije bilo uzbudljivo. Siti je imao dobru šansu preko Halanda, kada je Onana dobro reagovao, dok je Inter pretio uglavnom iz kontri. Ipak, ono što je obeležilo prvo poluvreme je povreda Kevina de Brujnea u 36. minutu.

45. minut: Glavni arbitar, Simon Marčinjak, odlučio je da prvo poluvreme produži za dva minuta.

36. minut: Nije mogao da izdrži Kevin de Brujne, te ga je u 36. minutu na terenu zamenio Fil Foden.

30. minut: Glavni kreativac Sitija, Kevin de Brujne, požalio se na povredu po isteku trećine utakmice. Lekarska ekipa je ušla na teren i pružila pomoć Belgijancu, ali je Fil Foden odmah krenuo na zagrevanje.

27. minut: Bila je ovo najbolja šansa u dosadašnjem toku meča. Kevin de Brujne je proigrao Erlinga Halanda, koji je odlično primio loptu i šutirao, ali je Andre Onana bio dobro postavljen i otklonio je opasnost.

20. minut: Marcelo Brozović je prvi igrač Intera koji je uputio udarac ka protivničkim golu. Šutirao je kapiten sa distance, ali je bio neprecizan, te je lopta završila daleko preko gola.

14. minut: Fudbari Intera imali su prvi korner na meču. Dimarko je dodao do Barele, a ovaj uputio centaršut, ali je Akanđi dobro reagovao i otklonio opasnost.

6. minut: Rodri je prebacio loptu na desni bok, odakle je Bernardo Silva uspeo da pronađe prostor za udarac i odlično šutirao, ali je lopta prošla nekoliko centimetara od stative milanskog tima.

1. minut: Utakmica je počela, sa centra su krenuli fudbaleri Intera.

 

 

 

Komentari (0)

Sport