Fudbal

Stojković na Bugare bez trojice asova: Mitrović verovatno na hirurgiji, Jović operisan, Vlahović trpi bolove

Komentari

Autor: Euronews

12/06/2023

-

13:58 >> 14:53

Stojković na Bugare bez trojice asova: Mitrović verovatno na hirurgiji, Jović operisan, Vlahović trpi bolove
Dragan Stojković Piksi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović i Luka Jović su aduti fudbalske selekcije Srbije, strah i trepet za rivale i sva trojica neće moći da igraju za "orlove" u prijateljskoj utakmkici protiv Jordana (16. jun, Beč) i kvalifikacionom meču protiv Bugarske u Razgradu (20. jun, 21.00, TV Arena Premium 1).

Selektor Dragan Stojković je okupio "orlove" na mini pripremama za meč i prvo se osvrnuo na probleme sa trojicom napadača.

"Imamo ozbiljnih personalnih problema. Nama 20. juna predstoji važan meč protiv Bugarske u kvalifikacijama za EUROi to je prioritet prioriteta. Mitrović ima problem sa stopalom, datira to šest meseci unazad. Te probleme je imao i na Mundijalu. Ne može ovog puta i po meni vrlo moguća hirurška intervenicja. Joviću je polomnjen nos na finalu Lige konferencija i danas je operisan. I Vlahović je van ekipe jer ima problem sa preponama. Trpi velike bolove i pokušaće da sanira povredu. Terzić je imao operaciju devijacije nosa, Gaćinović je operisao prepone, Veljković i Radonjić imaju probleme sa mišićima. I to je to", poput lekara referisao je Stojković.

Dejan Joveljić i Đorđe Jovanović su jedine klasične "devetke".

"Dovoljno je da imamo dvojicu napadača, Joveljića i Jovanovića. Svi koji su na spisku, nadam se da će 20. juna dati maksimum i ostvariti rezultat koji priželjkujemo".

Naknadno nikog neće zvati, a ni igrače koji imaju bilo kakav zdravstveni problem.

"Iskustvo me naučilo da povređen igrač ne treba da igra makar ga i nokat boleo."

Potvrdio je Stojković da mu utakmica protiv Jordana ne znači previše i da će ovom rivalu suprotstaviti igrače koji neće početi duel sa Bugarskoj.

"Moramo da budemo koncentrisani na kvalifikacije. Potpun fokus na ono što nam predstoji. Teško je kada vam upisuju unapred bodove. Srbija mora biti koncentrisana, mora biti spremna i sa optimizmom da se ode u Bugarsku. Neka bude da jesmo favoriti, ali svaki segmet mora da se opravda. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za Bugarsku i da se uigramo kako planiramo i da rešimo susret u našu korist. A Jordan je zagrevanje pred Bugarsku. Iskreno, bez uvrede za Jordan, nama je prioritet Razgrad i meč sa Bugarskom".

Sistem igre Srbije, filozifija se neće menjati, bez obzira na brojne izostanke.

"Ne odusaje ni Siti od igre u finalu Lige šampiona, pa nećemo ni mi. Imamo grupu igrača koji mogu da iznesu teret. Da biste pobedili morate da postignete gol, a da biste to uradili morate da napadate. Utakmica uvek može da ima čudan tok, ali vi morate da uradite ono što je do vas. Srbija mora da zna da se brani. Gol razlika je 4:0 i to nas raduje, dobili smo stabilizaciju u defanzivnoj zoni, sa tom vizijom moramo da nastavimo i dalje. Imamo kvalijtet u ofanzivi da možemo da pravimo problema protivniku".

Filip Mladenović jedini od pozvanih igrača nije još stigao u Staru Pazovu jer je u Atini.

"Mladenović će malo kasniti danas, sleće u 17, potpisao je za Panatinaikos. Morao je da odradi lekarske preglede, pa se zadržao.

 

 

Na klupi Bugarske je Mladen Krstajić, bivši selektor Srbije.

"Krstajić je moj prijatelj iz reprezentacije. Cenim ga i volim, pošten je momak, što je retkost. Bugari su krenuli sa dva poraza, nije mu laka situacije. Oni će učiniti sve da nas pobede i uhvate poslednji voz. Drago mi je da ćemo se videti kao rivali, neče promeniti odnose između nas. On poznaje igrače, koliko će mu to pomoći ne znam. Mi moramo da budemo maksimalno okrenuti sebi i onome što mi morati da uradimo na terenu.", zaključio je Stojković.

Selektor je i naglasio da je Nikola Čumić iz Vojvodine zadovoljio sve kriterijume da igra za selekciju Srbije i da je zbog toga pozvan a "da ga ne zanima ko iz koje lige ili kluba dolazi". 

Komentari (0)

Sport