Fudbal

Sjajan meč na "De Kujpu", Hrvatska posle produžetaka savladala Holandiju

Komentari

Autor: Euronews

14/06/2023

-

23:36

Sjajan meč na "De Kujpu", Hrvatska posle produžetaka savladala Holandiju
Sjajan meč na "De Kujpu", Hrvatska posle produžetaka savladala Holandiju - Copyright Tanjug/ AP Photo/Peter Dejong

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatska je u finalu Lige nacija! "Vatreni" su bili bolji od Holandije i slavili sa 4:2 (0:1) u neverovatnoj atmosferi na stadionu "De Kujp" u Roterdamu.

Prvo poluvreme počelo je obazrivo, ekipe su igrale bez rizika, nije bilo puno šansi, a prvu pravu, iskoristio je Donel Malen, koga je u 34. minutu sjajno uposlio Mats Vifer.

Ipak, Hrvatska je igrala dobro, možda na oko i bila bolji rival, što je u nastavku i pokazala, a imala je i veliku pomoć "oranja", pre svega u vidu Kodija Gakpa, koji je u 55. minutu nesmotreno oborio Luku Modrića u kaznenom prostoru, a jedanaestereac je realizovao Andrej Kramarić.

Potpuni preokret doneo je Mario Pašalić na asistenciju Luke Ivanušeca, činilo se da je to to i da će Hrvatska u regularnom delu izboriti finale, ali je drugačije planove imao Noa Lang. Naime, on je u 96. minutu iskoristio zbrku u kaznenom prostoru i pogodio za pridužetke.

U dodatnih 30 minuta Hrvatska je biča neupredivo bolji rival, a to je krunisao Bruno Petković sjajnim golom sa nekih 25 metara, da bi tačku na i stavio kapiten "vatrenih", Luka Modrić, i to iz penala koji je prethodno skrivio Tajrel Malasia.

Prolaskom u finale Hrvastka je zakazala duel sa Španijom ili Italijom (sreda 20.45, TV Arena 2 Premium), a to će možda biti i poslednji meč Modrića u dresu nacionalnog tima, budući da je izjavio da zna kada će se oprostiti od reprezentacije, ali nije rekao kada će odluku i saopštiti. 

Komentari (0)

Sport