Fudbal

Srbija protiv Jordana u Beču: Piksi će priliku dati mladim snagama

Komentari

Autor: Euronews

16/06/2023

-

11:16

Srbija protiv Jordana u Beču: Piksi će priliku dati mladim snagama
Srbija protiv Jordana u Beču: Piksi će priliku dati mladim snagama - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije odigraće od 20.30 časova (TV Arena 1 Premium) u Beču prijateljski meč protiv selekcije Jordana koji će predstavljati generalnu probu pred utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske u Razgradu 20. juna.

Selektor Dragan Stojković ima određenih problema sa povređenim igraćima, na spisku nema najboljeg strelca Aleksandra Mtrovića, ali i pored toga iskusni strateg veruje u pobedu, bez obzira što večerašnji duel ima prijateljski karakter.

"Šta želim protiv Jordana da vidim? Prvo da se niko ne povredi, a onda i jedan dobar meč. Bez obzira što je prijateljska utakmica, važno je da ostavimo dobar utisak, a onda i da pobedimo. Zbog grba i dresa, ali i rejtinga. Želim da naglasim da će dosta igrača dobiti priliku i da isti tim neće igrati ovde i u Bugarskoj. Razlika je velika kada se radi o važnosti ta dva meča. Imaćemo prilike da vidimo neke nove igrače, Jovanovića, Joveljića, Samardžića… Ali da sada ne pričamo mnogo o imenima. Samo ću reči da će Samardžić početi meč, Jovanović i Joveljić koji su klasični napadači, podeliće minutažu", rekao je selektor Stojković.

Srpski nacionalni tim imaće u Beču veliku podršku navijača, kako je rekao ambasador Srbije, Nebojša Rodić interesovanje nikada nije bilo ovako veliko, što će "orlovima" biti samo još jedan motiv više.

"Osećamo obavezu prema ljudima koji će doći na stadion.  Prema onima koji će doći da gledaju Srbiju protiv jednog ne baš atraktivnog protivnika, što govori o njihovoj ljubavi prema Srbiji, a onda je to obaveza više da damo sve i pružimo dobro izdanje. Ja bih na kraju rekao da igramo sa Jordanom, ali mislimo na Bugare. To je na ovom našem putu ka Prvenstvu Evrope veoma važna utakmica", naglasio je Stojković.

Komentari (0)

Sport