Fudbal

Srbija slavila protiv Jordana u prijateljskom duelu u Beču

Komentari

Autor: Euronews

16/06/2023

-

22:32 >> 22:58

Srbija slavila protiv Jordana u prijateljskom duelu u Beču
Srbija slavila protiv Jordana u prijateljskom duelu u Beču - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije je u Beču zabeležila trijumf nad selekcijom Jordana 3:2 (1:0). Uprkos tome što su prvi došli do vođstva, pa kasnije gubili, izabranici Dragana Stojkovića su pokazali karakter i na kraju slavili uoči duela kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske.

Selektor je na konferenciji uoči utakmice sa Jordanom najavio da će dati šansu igračima sa manjom minutažom, odnosno onima koji će je imati za pet dana, pa su tako na klupi ostali standardni prvotimci Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić. Nije imao Srbija niti jednog od svoja tri standardna napadača Aleksandra Mitrovića, Luku Jovića i Dušana Vlahovića, pa su tako minutažu podelili Đorđe Jovanović i Dejan Joveljić.

Uprkos tome što je selekcija Jordana bolje otvorila meč i već u prvih pet minuta imala dve odlične šanse, do vođstva je prva došla Srbija. Igrao se 6. minut kada je Strahinja Eraković odlično reagovao nakon prilikom jednog kornera i postigao svoj prvenac u dresu nacionalnog tima.

Međutim, situacija na terenu se nije previše promenila. "Orlovi" jesu imali posed, ali je Jordan imao više prilika, što je kasnije uspeo i da naplati. Najpre je u 54. minutu Mahmud Al-Mardi bio precizan za 1:1, da bi Musa Al-Tamari u 67. minutu doneo potpuni preokret svom timu.

Bilo je jasno da će srpski fudbaleri sve snage prebaciti u ofanzivu kako bi izbegli poraz u čemu se i uspeli. U glavnoj ulozi bio je napadač LA Galaksija, Dejan Joveljić, koji je sa dva pogotka u završnici najzaslužniji za trijumf.

On je neposredno pre prvog gola imao veliki zicer i nije ga iskoristio, ali se samo par minuta kasnije iskupio. Najpre je u 83. minutu iskoristio asistenciju Sergeja Milinkovića-Savića , koji je bio najbolji u skoku nakon centaršuta Dušana Tadića i prosledio je loptu na drugu stativu, odakle je Joveljić rutinski zatresao mrežu.

Nakon tog gola usledio je prekid zbog toga što su fudbaleri Jordana napustili teren i otišli u svlačionicu, a prema rečima spikera na stadionu, razlog je bio to što su pojedini srpski navijači utrčali u teren.

Međutim, već nakon pet minuta utakmica je nastavljena i ubzro je usledio i drugi gol Joveljića. Filip Mladenović je poslao sjajan centaršut sa levog boka, a talentovani napadač se maestralno snašao i ponovo glavom uspeo da savlada protivničkog golmana za konačnih - 3:2.

Podsetimo, Srbija će u utorak od 20.45 (TV Arena 1 Premium) u Razgradu odmeriti snage sa Bugarskom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srbija - Jordan 3:2 (1:0)

Stadion: Đenerali Arena u Beču
Gledalaca: 8.854.
Sudija: Stefan Ebner (Austrija)
Strelci: Eraković u 7. i Joveljić u 83 i 89. minutu - Mardi u 53 i Sulejman u 67. minutu

SRBIJA (3-4-2-1): Rajković – Eraković, Mašović, Babić – Lazović (od 74. Živković), Grujić, Račić (od 63. S. Milinković-Savić), Kostić (od 46. Mladenović) – Samardžić (od 46. Tadić), Đuričić (od 63. Ilić) – Jovanović (od 46. Joveljić).

JORDAN (3-4-3): Abulala – Nasib, Arab, Abuhašiš – Hadad, Sadeh (od 68. Al Rašdan), Al-Ravabde, Marde (od 81. Mamduni) – Sulejman, Olvan, Al-Najmat (od 68. Al Daradreh).

Komentari (0)

Sport