Fudbal

Aleksandar Mitrović, uz Halanda, najbolji strelac Lige nacija

Komentari

Autor: Euronews

19/06/2023

-

15:21

Aleksandar Mitrović, uz Halanda, najbolji strelac Lige nacija
Mitrović i Stojković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Aleksandar Mitrović obeležio je svojim golovima upravo završenu sezonu 2022/2023. Lige nacija, jer su statističari izračunali da je centarfor reprezentacije Srbije najviše puta tresao mreže protivničkih ekipa u takmičenju pod okriljem Evropske fudbalske federacije.

Napadač Fulama šest puta se upisao u strelce i to dva puta u dvomeču sa Slovenijom, tri puta protiv Švedske u Beogradu i jednom na gostovanju Norveškoj u Oslu. Kao glavna figura "orlova" na putu preseljenja u najviši rang - A diviziju.

Bivši špic Njukasla, Anderlehta i Partizana golgetersku krunu deli sa Erlingom Halandom, obzirom da je i neverovatni igrač Mančester sitija iskoristio isti broj šansi u najmlađem UEFA takmičenju nacionalnih timova.

Inače, strelac najviše pogodaka u istoriji naše reprezentacije, računajući istoriju pre osamostaljivanja Srbije, isti učinak u Ligi nacija imao je i u sezoni 2018/2019. S tom razlikom što je tada jedini postigao šest golova. 

Vest iz Niona stigla je dan pred sutrašnji duel "orlova" sa Bugarskom u Razgradu (20.45, TV Arena 1 Premium), u novom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Ovog puta u protokolu neće biti povređenog Mitrovića, pa će selektor Dragan Stojković posegnuti za alternativnim rešenjima u završnici akcija, jer su opravdano odsutni i Dušan Vlahović i Luka Jović. 

 

Komentari (0)

Sport