Fudbal

Stojković iskren posle Razgrada: Veliki bod za Srbiju, a mali za Bugarsku

Komentari

Autor: Euronews

21/06/2023

-

08:32

Stojković iskren posle Razgrada: Veliki bod za Srbiju, a mali za Bugarsku
Stojković iskren posle Razgrada: Veliki bod za Srbiju, a mali za Bugarsku - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije je odigrala jedan od najslabijih mečeva od kako je selektor Dragan Stojković, pa je zato osvojen bod u Bugarskoj (1:1), golom Darka Lazovića u poslednjim sekundama nadoknade veliki "kao kuća". Ostali su "orlovi" posle četvrtog kola kvalifikacija i tri odigrana meča na deobi čelne pozicije sa Mađarskom u grupi "G" i na pravoj putanji ka EURO 2024. godine.

Stojković je podrobnije analizirao dešavanja u Razgradu i nije sem rezultata imao previše razloga da bude zadovoljan igrom. 

"Kad se pogleda rezime, ovaj bod je za nas veliki, a za Bugarsku vrlo mali. Projektil Lazovića nam je doneo poen. Gledajući naš saldo na tabeli možemo da budemo zadovoljni sa sedam bodova, naročito ako se zna da smo dva puta gostovali, a jednom igrali kod kuće. Kad je ovaj tip takmičenja u pitanju onda je tabela najvažnija i bodovi koje uzimate", rekao je Stojković.

Vezni red jeste konotrlisao utakmicu u većem delu, građeni su napadi i po krilima i po sredini, prolaza nije bilo. Bugarska je odigrala defanzivno skoro perfektan meč, na kraju nisu imali sreće jer se lopta odbila do Darka Lazovića koji je postigao evrogol i srušio im snove o velikoj pobedi, ali i povratku u trku za EURO.

"Koliko god smo u polju izgledali dobro i kontrolisali igru, toliko smo imali problema u završnici. Razloge znate, nama su tri napadača povređena, što se i te kako osetilo. Želeli smo da budemo bolji u polju, ali smo imali dosta grešaka u lakima pasovima, to je davalo prostor Bugarskoj da bude opasna, baš to ne bi smelo da se dešava".

 

 

Srbija je u prva dva meča kvalifikacija defanzivno bila stabilna, mreža je mirovala. U Razgradu je bio primljen prvi gol, s tim da je bilo nekoliko ozbiljnih propusta u defanzivi, Bugarska je kimala zicer preko Ruseva i prečku Krasteva.

"Mora na tom planu mnogo bolje i sigurnije. Stalno radimo na tome kad smo zajedno, pokušavamo da imamo tečnu igru sa dobrim dodavanjima i pravimo analize. Činimo sve da se takve stvari ne dešavaju, ali dolazi do grešaka. Teško je biti perfektan 90 minuta. Potrebno je više koncentracije, staloženosti u nekim trenucima, jer greške daju rivalu šansu da nas kazni. Nismo mi jedini koji greše, ima i drugih ekipa. Na kraju je izjednačenje došlo u poslednjem minutu, ali nije važno kad gol pada. Na kraju je rezultat takav da je ovo veliki bod za nas", ponovio je Stojković.

Srbija je na dobrom putu da posle 24 godine obezbedi plasman u završnicu Evropskog prvenstva i naredni meč petog kola protiv Mađarske u Beogradu 7. septembra je ključan. Pobeda završava više od pola posla, jer onda posle tri dana sledi gostovanje u Litvaniji. U oktobru na redu je prvo gostovanje u Budimpešti (11. 10.), a zatim duel sa Crnom Gorom (17.10.) u Beogradu. Na kraju je duel sa Bugarskom 19. novembra.

Komentari (0)

Sport