Fudbal

Tata Martino preuzeo Inter: Ponovo će sarađivati sa Mesijem

Komentari

Autor: Euronews

29/06/2023

-

10:43

Tata Martino preuzeo Inter: Ponovo će sarađivati sa Mesijem
Tata Martino preuzeo Inter: Ponovo će sarađivati sa Mesijem - Copyright Tanjug/(AP Photo/Manu Fernandez)

veličina teksta

Aa Aa

Argentinski fudbalski stručnjak Herardo Tata Martino novi je šef stručnog štaba Intera iz Majamija, saopštio je američki klub.

Iskusni trener je tako drugi put u karijeri dobio priliku da na klupskom nivou trenira Lionela Mesija koji je ovog leta pristupio ekipi sa Floride, a sa kojim je već sarađivao tokom boravka u Basreloni.

"Veoma smo srećni što je Martino preuzeo Majami. Smatramo da je on trener koji odgovara našim ambicijama. Optimisti smo da možemo mnogo zajedno da postignemo", izjavio je za zvanični sajt kluba jedan od vlasnika Majamija Horhe Mas, dok je suvlasnik kluba, Dejvid Bekam dodao:

"Tata je veoma poštovana ličnost u našem sportu. Njegovi rezultati govore sami za sebe. Uvereni smo da će njegova dostignuća u igri i iskustvo kao glavnog trenera inspirisati naš tim. Znamo da će Martino imati veliki uticaj na terenu i van njega".

Inter se nalazi na poslednjem mestu na tabeli Istočne konferencije MLS lige sa samo 15 bodova. Klub iz Majamija će naredni meč odigrati drugog jula na svom terenu protiv Ostina.

Martino (60) je, između ostalih, trenirao Libertad, Kolon, Njuels old bojs, Barselonu, Atlantu, kao i reprezentacije Paragvaja, Argentine i Meksika.

Komentari (0)

Sport