Fudbal

Srbin pokazao Zvezdi kako protiv Kairata: Šampion Kazahstana poražen pred crveno-bele

Komentari

Autor: Euronews

17/07/2021

-

17:50

Srbin pokazao Zvezdi kako protiv Kairata: Šampion Kazahstana poražen pred crveno-bele
Nikola Čučkić u dresu OFK Beograda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Kairat iz Almatija i Crvena zvezda odigraće u sredu prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Obe ekipe imale su po kiks u domaćim takmičenjima. Srpski šampion je odbranu titule u Superligi Srbije počeo remijem protiv Vojvodine (0:0), dok je prvak Kazahstana izgubio od ekipe Kaspij Akatu 0:2.


U pitanju je prva utakmica Kupa Kazahstana odigrana, zanimljivo je, na terenu u Almatiju, gde u sredu od 16 časova istrčati i puleni trenera Dejana Stankovića. Kairat, ipak, još ne strepi za prolaz, jer se u ovoj zemlji takmičenje u kupu u prvoj fazi odvija po grupama sa po četiri ekipe.

Iz tog razloga je beloruski trener Aleksej Špilevski priuštio luksuz da odmara većinu igrača koji su se suprotstavili Makabiju i koji će na megdan crveno-belima. U ekipi je od prvog do poslednjeg minuta bio doskorašnji prvotimac Partizana Maki Banjak.

Nekadašnji fudbaler OFK Beograda Nikola Čučkić bio je strelac prvog gola za goste, a pobedu je potvrdio Aleksej Zaleski. Špilevski je šansu dao domaćin igračima, a odmarali su Poljakov, Kosović, Kante, Dugalić, Hovhanisjan, Lav, Sujumbajev…

Komentari (0)

Sport