Fudbal

Borjan predstavljen u Bratislavi: Bivši golman Zvezde u Slovanu na pozajmici

Komentari

Autor: Euronews

04/07/2023

-

17:24

Borjan predstavljen u Bratislavi: Bivši golman Zvezde u Slovanu na pozajmici
Borjan predstavljen u Bratislavi: Bivši golman Zvezde u Slovanu na pozajmici - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Doskorašnji čuvar mreže Crvene zvezde Milan Borjan (35), novi je član Slovana. U ekipu iz Bratislave dolazi na pozajmicu, a sa slovačkim klubom dogovorio je jednogodišnju saradnju.

Osvajač šest uzastopnih titula sa Zvezdom, predstavljen je u Slovanu kao veliko pojačanje. Slovaci navode da je Borjan golman sa ogromnim iskustvom na klupskom i reprezentativnom nivou, koji će u klubu takođe imati ulogu mentora mlađem kolegi Martinu Trnovskom.

"Milan Borjan je od prvog trenutka bio jasan izbor za nas da pojačamo poziciju golmana. Učinili smo sve u našoj moći da ga dovedemo. U pitanju je golman sa velikim iskustvom na reprezentativnom i klupskom nivou i to je upravo što nam je potrebno u ovom trenutku - mir i sigurnost za naše pozadinske redove. Svojim dolaskom on takođe predstavlja veliku korist za našeg Martina Trnovskog, koji pored njega može ponovo da pređe na viši nivo", rekao je direktor kluba Ivan Kmotrik.

Milan Borjan osvojio je mnogo trofeja tokom karijere. U Bugarskoj je uzeo tri titule dok je igrao za Ludogorec, da bi pravi provat doživeo sa Zvezdom, u čijem dresu je osvojio šest nacionalnih prvenstva. U grupnoj fazi Lige šampiona igrao je 12 puta, da bi najbolje partije na međunarnoj sceni pružio protiv Liverpula (2:0) i Napolija (0:0), gde je iz oba dula izašao nesavladan.

U dresu reprezentacije Kanade upisao je 77 nastupa, a tek nedavno je okončao takmičenje sa njima u Gold Kupu posle povrede. Borjan (35) je branio na prve dve utakmice Gold kupa, prvenstva Severne i Centralne Amerike, protiv Gvadalupa (2:2) i Gvatemale (0:0). Međutim, zbog neimenovane povrede napustio je ekipu i otišao u Evropu da bi se izlečio i bio spreman za početak nove sezone u Slovanu iz Bratislave, gde je otišao na pozajmicu iz Crvene zvezde.

Komentari (0)

Sport