Fudbal

Fudbaleri Crvene zvezde, uz kvalitetnu igru, savladali Zenit na turniru u Sankt Peterburgu

Komentari

Autor: Euronews

04/07/2023

-

20:59

Fudbaleri Crvene zvezde, uz kvalitetnu igru, savladali Zenit na turniru u Sankt Peterburgu
Fudbaleri Crvene zvezde, uz kvalitetnu igru, savladali Zenit na turniru u Sankt Peterburgu - Copyright Printscreen/Arena sport

veličina teksta

Aa Aa

Posle dve lagane domaće provere, tokom priprema na Zlatiboru, Barak Bahar počeo je modeliranjem minutaže, u susret grupnoj fazi Lige šampiona i odbrani duple krune, a danas izabrani pojedinci opravdali su poverenje Izraelca na trenerskoj klupi Crvene zvezde u duelu sa Zenitom na međunarodnom turniru u Sankt Peterburgu - 2:1 (1:0). 

Nakon "seče" starosedelaca u ovom prelaznom roku, stručnjak doveden iz Makabija (Haifa) u startnu postavu uvrstio je trojicu novajlija - golmana Glazera, veziste Olajinku i Stamenića - a oko njih rasporedio igrače sa debelim ili tanjim stažom u prvom timu, odnosno povučenim iz Grafiča: novog kapitena Dragovića, Erakovića, Ivanića, Mijatovića, Nedeljkovića, Mijailovića, Kangu i Mitrovića. Sve skupa složene u formaciju 4-3-3. 

, očigledno, "našpanovane" na agresivan pristup, što jednostavniju distribuciju lopte i konkretnu igru, onako kako to voli i praktikuje naslednik Miloša Milojevića. U takvoj postavci stvari Peter Olajinka je najviše pokazao, jer ga je bilo svuda na terenu "Gaspom arene".

Doskorašnji član praške Slavije dobro je obavljao svoj primarni posao, ali se i vraćao duboko na Zvezdinu polovinu terena. Čak je u jednom trenutku izborio penal, nateravši Kasijeru da ga obori u 16 metara, ali samo dok sudija nije uz pomoć video tehnologije uočio sitan ofsajd Nigerijca pre duela i odustao od prvobitne odluke.

Gol je ipak pao iz igre, a strelac je bio Marko Ivanić. U finišu jedne brze akcije u 40. minutu, Stefan Mitrović je sa levog boka tako sjajno centrirao da je iskusnom igraču sredine terena preostalo samo da loptu sprovede u mrežu, iako mu je čuvar disao za vratom. 

Mogao je i Glezer da bude savladan do kraja prvog poluvremena, međutim Izraelac je dva puta sjajno intervenisao, počistio tuđe greške u defanzivi i, naročito, odbranom Kasijere nagovestio da bi mogao da bude prava zamena za, posle promene šefa stručnog štaba, suvišnog Milana Borjana. 

Imali su crveno-beli više od igre i u ranoj fazi drugog dela utakmice, odigrane pred znatnim brojem gledalaca, da bi s protokom vremena i brojnim rokadama u sastavu - ušli Šljivić, Rodić, tandem pojačanja Ado - Kraso - polako inicijativu "prepuštali" domaćinu. Posebno posle izjednačenja u izvođenju Kerioša (62), koji je nakon odličnog prodora sačekao povratnu loptu i jednako veštim šutem vratio stvari na početak. 

Trpeo je bivši prvak Evrope i sveta jedan period, ali nije dozvolio preokret, naprotiv krenuo je po pobedu. I stigao je do startnih bodova na Premijer kupu. Rezervista Krugovoj oborio je Kangvu u kaznenom prostoru, a uvedeni napadač Žan Filip Kraso, ovog leta doveden iz Sent Etjena, rutinskom egzekucijom iz jedanaesterca upisao prvenac u novom klubu (88)

Komentari (0)

Sport