Fudbal

Novak Đoković ponovo igra poslednji na Centralnom terenu

Komentari

Autor: Euronews

08/07/2023

-

19:21

Novak Đoković ponovo igra poslednji na Centralnom terenu
Novak Đoković ponovo igra poslednji na Centralnom terenu - Copyright Tanjug/ AP Photo/Alastair Grant

veličina teksta

Aa Aa

Objavljen je raspored za sedmi dan takmičenja na Vimbldonu, a organizatori su ponovo odlučili meč Novaka Đokovića budi poslednji na programu.

Prvi će na Centralniu teren izaći Andrej Rubljov i Aleksander Bublik, potom će snage odmeriti Iga Švjontek i Belinda Benčić, a nakon njih sastaće se Đoković i Hubert Hurkač.

To će biti šesti meč Srbina i Poljaka, a prvih pet dobio je trenutno drugi reket sveta.

Onaj koji trijumfuje u ovom susretu, u osmini finala igraće u četvrtfinalu sa boljim iz pomenutg meča Rubljov - Bublik.

Podsećanja radi, Đoković je i u prethodnom koli protiv Vavrinke igrao poslednji, ali je istakao da se ne žali na to.

"Nije ni prvi ni poslednji put da igram ovako kasno meč i mislim da nema razloga da budem zabrinut zbog toga što sam kasno završio meč. Drago mi je da sam uspeo uopšte da završim meč s obzirom na raspored. Sigurno da sam u boljoj poziciji nego većina igrača pogotovo u drugoj strani žreba koja su u okolnostima da moraju da igraju dan za danom, Zverev igra dan za danom, a ja zbog toga što sam stalno ili na Centralnom terenu ili terenu broj 1, a oba imaju krov, znam da ću gotovo sigurno završiti meč svaki drugi dan. Nemam šta da se žalim, naprotiv, imao sam sreću da ovaj turnir sve ide u moju korist i tih nekolicine igrača iz mog dela žreba. Ja, Hurkač, Bublik, Rubljov smo svi završavali na vreme naše mečeve. Subota je slobodan dan i dovoljno vremena da se pripremim za naredne izazove", rekao je Đoković.

Komentari (0)

Sport