Fudbal

Crvena zvezda očitala lekciju Nefčiju na PARI Premium kupu

Komentari

Autor: Euronews

08/07/2023

-

20:32

Crvena zvezda očitala lekciju Nefčiju na PARI Premium kupu
FK Crvena zvezda - Copyright facebook.com/FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda se ne šali, nastavila je sa progresijom u igri, pa je u drugoj utakmici PARI Premijer kupa u Sank Peterburgu je ubedljivo pobedila azerbejdžanski Nefči 4:0 (3:0). Igrao je srpski šampion simultanku, kontrolisao je igru, presingom je "udavio" rivala i već posle prvih 45 minuta osigurao drugu pobedu na turniru, jer je u prvom duelu savladan Zenit 2:1.

Trener Barak Bahar je od starta govorio da će određeni postulati u igri (presing, agresija, direktan napad) biti implementirani vremenom, da će "rasti" iz meča u meč, pa je Zvezda bukvalno počistila Nefči sa terena. Sa Srđanom Mijailovićem kao centralnim štoperom, dobio je Bahar taj siguran dubinski pas, Stamenić je osigurao sredinu terena, a Olenjinka i Kraso pokazuju zašto je uložen novac u njih.

Koliko je Filip Kraso dobar asistent pokazao je već u osmom minutu. Sjajno je video Mirka Ivanića kako dolazi iz drugog plana, usledio je odličan pas, a Zvezdina "četvorka" je iskoristio "rupu" u odbrani Nefčija, izbio sam prd golmana i lako doneo prednost srpskom šampionu.

Zvezda je kontrolisala igru, presingom na celom terenu lako je osvajala loptu i onda konkretnim akcijama ugrožavala gol Brkića. Osman Bukari, koji je sa Olenjinkom igrao po krilnim pozicijama, osvojio je loptu na centru, zatim dugim pasom našao Stefana Mitovića na desnoj strani. Usledio je dobar dribling mladog krilnog igrača i veoma dobar šut u sam donji ugao za uvećanje vođstva u 17. minutu.

Baharova Zvezda ima dobar ritam igre za ovu fazu priprema, a na to Nefči nije imao odgovor. Azerbejdžanci su se uglavnom branili, a Brkić je odličnom intervencijom sprečio Olanjinku da postigne prvenac. Ivanić je sjano centrirao na drugu stativu, krilni napadač je sa tri metra pogodio golmana. 

Golman Glazer nije imao mnogo posla, ali je bio budan u 40. minutu kada je Saldanja izašao pred njega. Izašao je na ivicu šesnaesterca i sprečio pogodak. Imala je Zvezda mnogo kvalitetnih napada, ne uvek i dobar završni pas. Međutim, Stefan Mitrović je minijaturom oslobodio prostor, uposlio je Osmana Bukarija i Brkiću nije bilo spasa za uverljivih 3:0 na poluvremenu.

Bahar je u nastavku promenio ceo tim, Zvezda je nastavila da kontroliše meč, ali nije u ofanzivi bila toliko opasna kao u prvih 45 minuta. Imali su Nedeljković, Olenjinka, Kangva dobre situacije, ne i zvaršni udarac. Nefči je uputio dva udarca u okvir gola, međutim, nedovoljno kvalitetno da bi se savladao Popović. Videli smo i Milana Rodića na novoj poziciji levog štopera.

Zvezdina deca su stavili tačku na ubedljivu pobedu. Kanga je izbacio Lučića po levom krilu, usledio je pas ka Mijatoviću čiji je udarac Balajev odbranio. Međutim, lopta se dobila do Jovan Šljivića koji je rutinski zakucao pod prečku, za prvenac u seniorskoj konkurenciji.

Zvezdu, koja je u mečevima sa Zenitom i Nefčijem pokazala priličan napredak u igri, za četiri dana očekuje poslednji duel na PARI Premijer kupu protiv turskog Fenerbahčea.

Komentari (0)

Sport