Fudbal

PSŽ želi da proda Mbapea: Šek izgubio strplenje, Francuz na izlaznim vratima

Komentari

Autor: Euronews

11/07/2023

-

13:29

PSŽ želi da proda Mbapea: Šek izgubio strplenje, Francuz na izlaznim vratima
AP Photo/Daniel Cole - Copyright Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

veličina teksta

Aa Aa

Kilijan Mbape ne silazi sa naslovnica svetske štampe. Već nedeljama traje saga o njegovom statusu u Pari sen Žermenu, jer sam igrač još uvek ne želi da produži ugovor do juna 2025, a Parižani se ne mire sa tim i žele odmah da ga prodaju.

Francuski as je na odmoru u Kamerunu, planiran povratak na pripreme PSŽ-a je 17. jul i do tada će se samo nizati špekulacije i nagađanja. Španska "Marka" ističe da će Real povući konkretan potez tek kada se igrač vrati sa odmora i potvrdi sadašnji stav da ne produžava ugovor. Sa druge strane "Parizijen", "Radio Monte Karlo" i ostali francuski mediji ističu da će Mbape igrati na "Parku prinčeva" i naredn sezone.

Iz Emirata stižu informacije da je šeik Al Tani ljut na igrača i zahteva da se proda, a istog je stava i predsednik Naser El Kelaifi. Međutim, obojica se nadaju u pozitivan ishod, makar to bila i prodaja igrača.

Real Madrid i dalje čuva "devetku" bez imena. Ne žele u rat sa PSŽ-om, ali neće ni da pretplate igrača. Imaju spreman paket od 200 miliona evra, ali u njega ne spada i isto toliko novca koje Mbape traži od PSŽ-a na konto obećanih bonusa. 

PSŽ svakodnevno vrši pritisak na Mbapea da donese konačnu odluku, ali će morati da se strpi barem do ponedeljka kada će se on vratiti sa odmora.

Saga traje, kada je Kilijan u pitanju, ishod je sasvim neizvestan. Pre godinu dana su ga svi videli u Madridu, a on je potpisao novi ugovor koji mu traje do juna 2024. godine. Sada mnogi tvrde da ostaje, međutim, mnogo je naznaka da će se rastata sa Parižanima i to ne na nejlepši način...

Komentari (0)

Sport