Fudbal

Terzić smatra da Zvezdi pripada sve najbolje u Srbiji: Po uzoru na Bajern

Komentari

Autor: Euronews

21/07/2023

-

19:45

Terzić smatra da Zvezdi pripada sve najbolje u Srbiji: Po uzoru na Bajern
Komemoracija Siniši Mihajloviću na stadionu Rajko Mitić - Copyright MN Press/Marko Metlaš

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda već šest godina ne da šampionsku krunu i tri sezone drži primat u Kupu Srbije, čime je ponovo značajno pobegla Partizanu u njihovoj večitoj borbi za fudbalsku prevlast u Srbiji, a Zvezdan Terzić smatra da tako mora ostati i u budućnosti. 

Šta više, pričajući o vrlo frekventnom prelaznom roku u Ljutice Bogdana, s drastičnim promenama igračkog kadra i igre, napravio je poređenje između kluba čiji je generalni direktor i Bajerna, koji vedri i oblači nemačkim fudbalom. 

"Degenek je pred vratima, očekujem ga za tri dana. Očekujem da danas ili sutra potpišemo Kabića. Mi moramo da budemo Bajern u Srbiji. Sve što je najbolje u zemlji, mora da bude kod nas”, poručio je Zvezdan Terzić.

U jednom trenutku se činilo da Late Lat samo što nije stigao na "Rajka Mitića", a za sada je to neizvesno, dok još nije jasno da li će Strahinja Eraković posle dogovorene prodaje Zenitu ostati još neko vreme u timu. 

"Pitanje je da li nam je Late Lat potreban. Pričali smo sa Baharom, u špicu imamo paklenu konkurenciju. Naša je želja da se Eraković vrati na pozajmicu, a to je i njegova želja. Videćemo. Neka odradi tamo prve treninge. Videćemo šta je najbolje za njega. Mi bismo voleli, ali Zenit kuburi sa štoperima". 

Zato u vezi statusa talentovanog štopera Lekovića i ofanzivca Stefana Mitrovića nema dileme da će biti na raspolaganju novom treneru Baraku Baharu. 

"Leković ostaje sigurno, nikada nismo imali konkretnu ponudu. On mora da zauzme Erakovo mesto. Staćemo iza njega, on nije tema da ide iz kluba. Mitrović za sada ostaje. Bilo je mnogo telefonskih razgovora oko njega, ali nismo dobili ponudu".

U vezi statusa, do sada neprikosnovenih, iskusnih starosedelaca Kange i Kataija postoje različite verzije. 

"Na Kataija se isto računa, on može da igra u špicu. On je blago Zvezde, u svakom momentu može da nam pomogne. Kanga je mnogo dao klubu, videćemo može li da odgovori zahtevima. To je do njih, a ne do Baraka". 

Navijači crveno-belih još veći su optimisti u vezi nastupa crveno-belih u grupnoj fazi Lige šampiona posle osvajanja Premijer Kupa u Rusiji, jer je ekipa ozbiljan fudbal spojila u vrhunske rezultate. Otuda veliko interesovanje za sutrašnju "generalku" sa Fiorentinom. 

"Desile su se lepe stvari, euforija je oko nas. Turnir u Rusiji je pokazatelj kako treba da igramo: brzo, hrabro, moderno. Bilo je vreme za novu energiju. I brzi igrači. Ovde nema minulog rada. Promenili smo mnogo igrača, Barak je gurnuo klince. Realizovao je ono što smo planirali, pred njega smo stavili zahteve da osvojimo titulu i podmladimo tim. Moramo da iskoristimo LŠ kao izlog, protiv Zenita smo imali pet bonus igrača. Prepoznao je da imaju kvalitet. Ne pamtim ovakvo interesovanje za prijateljski meč protiv Fiorentine. Biće pravi spektakl", poručio je Zvezdan Terzić.

Komentari (0)

Sport