Fudbal

Crvena zvezda ubedljiiva i protiv vicešampiona TSC

Komentari

Autor: Euronews

22/07/2023

-

21:53

Crvena zvezda ubedljiiva i protiv vicešampiona TSC
Olanjinka - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda igra brz, atraktivan fudbal i samo je to potvrdila u duelu sa vicešampionom TSC-om koji je u meču zatvorenog tipa savladala na novoj hibrdinoj travi stadiona "Rajo Mitić" 3:0 (2:0). Dominirao je šampion protiv vicešampiona Srbije, pokazao je sve što ga je krasilo i u dosadašnjem delu priprema: kontrola igre, presing, duel igra, direktan napad posle osvojene lopte. A, sve to golovima su ukrasili Mirko Ivanić, Piter Olanjinka i Žan Filip Kraso.

Trener Crvene zvezde Barak Bahar na startu je pokazao da ozbiljno računa na Milana Rodića na poziciji štopera. Iskusni levi bek je rutinski odigrao na poziciji koja mu nije strana jer je često ostajao na levom defanzivnom boku kod Dejana Stankovića i prošle sezone Miloša Milojevića. Uz Mijailovića, Bahar je dobio i Rodićev dobar prvi pas

Crveno-beli su nastavili u ritmu iz Rusije, kada su osvojili PARI Premijer kup pobeđujući Zenit (2:1), Nefči (4:0) i Fenerbahče (3:1). Diktirali su jak ritam, svaka osvojena lopta iz presinga predstavljala je opasnost po mrežu TSC-a jer su se razvijali brzi direktni napadi. Iz prvog su crveno-beli stigli do vožstzva. Bukari je na desnoj strani prevario Petrovića, snažno šutirao. Lopta mu se od bloka vratila u noge, a onda je usledio miran pas ka Mirku Ivaniču koji je sa dva metra lako upisao novi gol u pripremnom periodu.

TSC je u nekoliko navrata pokazao da će biti veoma neugodan u tranziciji, Pantović je bio izblokiran (12), a udarac Saše Jovanovića (40) odbranio je Glazer. Međutim, trener Žarko Lazetić je imao dobar uvid šta će mu biti problem u Evropi, jer se odbrana povijala kada nije bila "nameštena". Golman Ilić je uspevao da zaustavi zicere Bukarija, Stefana Mitrovića, te udarac Krasa sa 16 metara, ali je u dva navrata slabije intervenisao posle šuteva sa distance. Jedan od njih je u gol pretvorio Piter Olenjinka, pokazujući da brzinu, tehniku i mirnoću. Zvezda je uputila osam udaraca, sedam u okvir gola (pet odbrana Ilića), TSC samo dva.

U nastavku meča slika se nije mnogo promenila, Zvezda je treću priliku pretvorila u novi pogodak. Stefan Mitrović je odlično prošao, kada je izbio pred Ilića odložio je loptu do Kraosa koji se upisao u strelce.

Promenio je Bahar kompletnu postavu Crvene zvezde, ali i ona je nastavila da dominira protiv vicešampiona. Lučić i Šljivić su dosta dobro sarađivali u Rusiji, pa je "sedmica" Zvezde imao dobru priliku da uveća prednost, ali je bio izblokiran. U poslenjih 15 minuta i Žarko Lazetić je izmenio kompletnu postavu, pao je ritam meča, mogao je Ćirković u 89. minutu da smanji jer je promašio zicer, pa je ostalo 3:0.

Crvena zvezda - TSC 3:0 (2:0)

Stadion: "Rajko Mitić"
​Sudija: Ivan Stamenić.
Strelci: Ivanić u 8, Olanjinka u 27, Kraso u 60. minutu.

CRVENA ZVEZDA: Glazer (od 73. Popović) - Dragović (od 61. Spajić), Mijailović (od 67. Leković), Rodić (od 61. Milunović, od 77. Mituljikić) - Stamenić (od 61. Ado), Kangva (od 67. L. Nikolić,), Ivanić  (od 61. Azarov), Mitrović (od 61. Šljivić) - Bukari (od 61. Lučić), Kraso (od 61. Mijatović), Olanjinka (od 46. Nedeljković).

TSC: Ilić - Cvetković (od 77. Vlalukin), Čalušić (od 77. Cvetinović), Stojić (od 77. Antonić), Petrović (od 77. Krpić) - Radin (od 46. Kuveljić), Stanić (od 77. Mirčevski) - S. Jovanović (od 77. Milosavljević), Đakovac (od 77. Ćirković), Krstić (od 77. Šoš) - Pantović (od 77. Milovanović).

 

Komentari (0)

Sport