Fudbal

Pobeda APOEL-a na Kipru, Zukić golom ostavio Vojvodini nadu za revanš na "Karađorđu"

Komentari

Autor: Euronews

27/07/2023

-

20:59

Pobeda APOEL-a na Kipru, Zukić golom ostavio Vojvodini nadu za revanš na "Karađorđu"
Zukić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

APOEL je u dobroj meri nadigrao i pobedio Vojvodinu 2:1 (1:0) golovima Gruzijaca Kvilitaje i Dvalija u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije, ali je Novosađanima gol kapitena Dejana Zukića ostavio nadu da će u revanšu 3. avgusta na "Karađorđu" imati mogućnost da nastave evropski put. Bez Filipa Malbašića, te uz nedovoljno spremnog Stefana Vukića, trener Radoslav Batak nije imao "teškaša" u napadu, pa se njegov tim uglavnom branio, ali je uspeo da realizuje jednu od dve prilike i ostane u "igri".

Sem uvodnih 15 minuta, Vojvodina je bila podređena u prvom poluvremenu. APOEL je konotrlisao igru, imao je čak 72 odsto posed lopte, a već od 20. minuta pojačavao pritisak pred golom Caravića koji je uspeo da amortizuje udarac Čebake iskosa sa leve strane.

Novosađani nikako nisu mogli da uspostave balans na sredini terena, solidno su se branili a ona su priomili jeftin pogodak u 32. minutu. Mateo Sušić je poslao prizeman centaršut sa desne strane koji je išao na dva metra od gola, niko nije reagovao od defanzivaca Novosađana, ali ni golman Carević, uklizao je Kvilitaja i lako ubacio loptu u mrežu. 

Osetili su domaćini da je vreme da još malo pritisnu goste iz Srbije, ali nisu iskoristili još dve dobre situacije u kojima su se našli Eduardo Vilis i Kvitalija. 

Oporavio se Stefan Vukić toliko da može da igra 45 minuta, pa je na pauzi zamenio bledog Vukčevića. I posle dva minuta našao se u kolosalnoj prilici. Pogrešio je Krespo, napadač "lala" je izašao sam pred golmana i sa 14 metara uputio slab udarac koji je Belec odbranio. Zaigrala je Vojvodina mnogo organizovanije, hrabrije, pa je posle inteligentnog pasa Baraja , odličnog centaršuta Nikole Čumića sa leve strane, kapiten Dejan Zukić odlično ušao iz drugog plana i sa pet metara doneo izjednačenje. 

Meč je dobio na dinamici, APOEL je nastavio da pritiska. Golman Carević je odbranio prvo udarac Dansija, pa Kvitalije, ali je onda "zaplivao u prazno" posle kornera i uticao na novo vođstvo Kiprana. Dvali se odlično snašao i poslao loptu preko igrača Vojvodine u mrežu.

Andrija Radulović je uneo malo živosti u napadačkim akcijama, a nije imao sreće u 70. minutu jer je sebi obezbedio prostor za udarac sa 13 metara sa dva driblinga i u odsudnom momentu bio izblokiran. Bila je dobra prilika za novo izjednačenje.

Domaćin je mirno zatvorio utakmicu, debitovali su na evropskoj sceni i Radoslav Petrović i Tomane, pa će Novoađani imati priliku 3. avgusta u revanšu na "Karađorđu", da probaju da naoknade minus i prođu u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

APOEL - Vojvodina 2:1 (1:0)

Stadion: "Neo GSP" u Nikoziji.
Sudija: Robertson (Škotska).
Strelac: Kvilitaja u 32, Dvali u 65. za APOEL, a Zukić u 56. minutu za Vojvodinu.

APOEL: Belec - Sušić, Krespo, Fvali - Kostadinov (od 85. Petrović), Sarfo (od 73. Lukas) - Dalsio (od 73. Gavriel), Fetfacidis, Čebake - Eduardo (od 73. Marsinos), Kvilitaja (od 85. Tomane).

VOJVODINA: Carević - Antonijević (od 84. Miletić), Serov Traore, Crnomarković, Lazarević (od 46. Jeličić) - U. Nikolić (od 58. Radulović), Zukić (od 78. Busnić), Milosavljević - Čumić, Vukčević (od 46. Vukić), Baraj.

Komentari (0)

Sport