Fudbal

Legendarni Urugvajac rekao zbogom fudbalu: Dijego Godin završio karijeru

Komentari

Autor: Tanjug

31/07/2023

-

12:38

Legendarni Urugvajac rekao zbogom fudbalu: Dijego Godin završio karijeru
Legendarni Urugvajac rekao zbogom fudbalu: Dijego Godin završio karijeru - Copyright Tanjug / AP Photo/Frank Augstein

veličina teksta

Aa Aa

Bivši urugvajski fudbalski reprezentativac Dijego Godin (37) završio je igračku karijeru, prenosi Rojters. Godin (37) je karijeru završio u argentinskom Velez Sarsfildu.

On je noćas odigrao poslednji meč u karijeri na duelu Hurakana i Veleza (1:0) u poslednjem kolu argentinskog prvenstva.

"Možda deluje iznenađujuće, jer sam zdrav, ali sada imam druge prioritete u životu. Nedavno sam postao otac, sada želim da se odmorim i uživam u nekim drugim stvarima", rekao je Godin. On je potom pomenuo sve klubove za koje je igrao. "Kako bih mogao da zaboravim bilo koji klub za koji sam igrao - od Sera i Nacionala u Montevideu, preko Viljarela i Atletiko Madrida, do Intera, Kaljarija, Atletiko Mineira i sada Veleza", istakao je Godin.

On je od 2010. do 2019. godine igrao za Atletiko. "Atletiko je klub za koji sam počeo da navijam, tamo sam proveo najbolje godine i uvek ću se identifikovati sa tim klubom", rekao je Godin, koji je sa Atletikom osvojio sedam trofeja.

Za reprezentaciju Urugvaja je odigrao 161 utakmicu i postigao je osam golova. On je sa selekcijom Urugvaja osvojio Kopa Ameriku 2011, a godinu ranije je sa nacionalnim timom stigao i do polufinala Svetskog prvenstva.

Komentari (0)

Sport