Fudbal

Nije trebalo da bude dosuđen penal za Partizan: Dejan Filipović replicirao na kritike crno-belih

Komentari

Autor: Euronews

01/08/2023

-

14:15 >> 17:17

Nije trebalo da bude dosuđen penal za Partizan: Dejan Filipović replicirao na kritike crno-belih
Nije trebalo da bude dosuđen penal za Partizan: Dejan Filipović replicirao na kritike crno-belih - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalski vrlo atraktivan derbi prvog kola MozzartBet Superlige Srbije pobrao je opšte pohvale za uzbudljiv tok i bogat sadržaj, ali je remi TSC-a i Partizana u Bačkoj Topoli dobio ništa manje interesantno treće poluvreme. Prvo je beogradski klub kroz saopštenje optužio glavnog arbitra Milana Mitića za "tendeciozno suđenje", pa je sportski direktor crno-belih Ivica Kralj zbog iste stvari pozvao predsednika Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije, Dejana Filipovića, na ostavku, da bi sudijski ekspert Zdravko Jokić u analizi za TV Arena sport utvrdio da je zapravo TSC bio oštećen. 

Prozvani funkcioner FSS, zadužen za selektiranja delilaca pravde, izašao je danas pred medije da ispriča svoju verziju dešavanja u subotnjem duelu bez pobednika vicešampiona i četvrtoplasiranog tima prošlog prvenstva. Učinio je to taksativnim komentarima (ne)spornih situacija.

"U 33. minutu je trebalo da se dosudi prekršaj u korist Partizana na ivici šesnaesterca, posle prekršaja Stojića nad Nikolićem, uz žuti karton za igrača TSC. Penal za TSC u finišu prvog poluvremena je opravdano dosuđen.

Penal za Partizan u 54. minutu nije trebalo da bude dosuđen. Neodovoljan kontakt između golmana TSC Ilića i Saldanje. Dakle, TSC oštećen u ovoj situaciji, iako Natho nije realizovao penal. 

Pogodak Partizana u drugom poluvremenu opravdano poništen zbog toga što je Šćekić iz ofsajd pozicije uticao na. uticao na akciju. Dva igrača su oneomogućena da igraju s loptom. Blokovi nisu dozvoljeni u fudbalu. Mislim da ste svi dovoljno u fudbalu, ovde možemo da govorimo i o prekršaju.

 

 

Penal za TSC u 77. minutu opravdano dosuđen. Igrač TSC je jednim stopalom gazio liniju šesnaesterca u trenutku kada je fauliran, a linija je sastavni deo kaznenog prostora.

Nema ničega spornog kod gola TSC u dubokoj nadoknadi vremena. Meč je prvobitno nadoknađen pet minuta, ali zbog prekida u međuvremenu (faul nad golmanom Partizana Stevanovićem i crveni karton za Aldoa Kalulua) dodata su još dva minuta. Gol je postignut u šestom minutu nadoknade", decidiran je Filipović.

U lično i ime saradnika iz Sudijske komisije FSS, nekadašnji fudbalski arbitar, dao je završnu ocenu obavljenog posla od strane Milana Mitića u utakmici koju je opisao kao "tešku za suđenje", ali, "po dinamici i kvalitetu u rangu Lige Evrope".

"Mi kao komisija smo očekivali od sudije da bude bolji, ali očigledno mu nije bio dan. Svako ima pravo na loš dan. Ako bismo sudije koje greše skinuli sa liste, samo bismo stvorili pritisak i tenziju", podvukao je Filipović. 

Na kraju je rekao da Mitiću ne bi ukazao šansu da je mogao da pretpostavi da neće imati svoj dan.

"Ja sam taj koji je delegirao sudije za meče TSC -Partizan, ja preuzimam odgovornost. Da li bih opet delegirao? Ne bih. Što se tiče Mitića, prošle godine je sudio šest utakmica Partizana. Nema on lošu istoriju loših sudijskih odluka protiv Partizana. Uvek kada se ovako nešto desi, pomislite kako bi bilo da je bila opcija B", objasnio je Filipović.

Komentari (0)

Sport