Fudbal

Spektakl i goleada Liverpula i Bajerna: Kracig doneo Nemcima trofej Singapura

Komentari

Autor: Euronews

02/08/2023

-

16:46

Spektakl i goleada Liverpula i Bajerna: Kracig doneo Nemcima trofej Singapura
Spektakl i goleada Liverpula i Bajerna: Kracig doneo Nemcima trofej Singapura - Copyright Tanjug/(AP Photo/Danial Hakim)

veličina teksta

Aa Aa

Liverpul i Bajern su priredili pravi spektakl gledaocima na Nacionalnom stadion u u Singapuru, a na kraju je uz goleadu, jak ritam igre i dobre poteze pobedu slavio nemački tim 4:3 (2:2) ui to sjajnim golom mladog Fransa Kraciga u prvom minutu nadoknadfe. Uživali su navijači u predstavi koju su im priredili igrači oba evropska velikana, a talenat je potvrdio Frans Kracig, upečatljivom partijom krunisanim golom.

Verovatno svi gledaoci nisu ni seli na svoja mesta, a Kodi Gakpo je matirao Jana Zomera već posle 120 sekundi i doneo prednost Liverpulu. Odigrao je Holanđanin dupli pas sa Žotom, ispala je odbrana Bavaraca na 30 metara od gola, a i Zomer je možda mogao više da izađe i dodatno skrati ugao.

Engleski gigant je dominirao u prvih pola sata, a posle kornera Endija Robertsona novi kapiten Virdžil Van Dajk je zakucao loptu glavom u mrežu.

Bajern je "došao sebi" posle novog hladnog tuša, izabranici Tomasa Tuhela počeli su da igraju kako umeju i golovima Serža Gnabrija (33) i Liroja Sanea (42) do odmora su poravnali rezultat.

 

 

Bez obzira na mnogobrojne izmene, tempo je i dalje bio veoma dobar. Napadač Liverpula Darvin Nunjez imao je dve dobre situacije za postizanje gola i nagovestio novo vođstvo engleskog kluba. Sjajnu tranziciju je započeo i završio Luis Dijaz. Mohamed Salah mu je dao pravovremeni pas, a bivši krilni napadač Portoa je nastavio kretnju i rutinski završio lepu akciju.

U finišu meča gledaocvi su mogli da vide i najveće nade dva kluba, Gravenberh u 75. minutu imao zicer za izjednačenje, posle akcije Kraciga i Sara. Nešto kasnije Bobi Klark je mogao i snažnijim udarcem da završi akciju Doaka. Međutim, Josip Stanišić je u 80. minutu izjednačio na 3:3. Posle prekida, udarca De Lihta i odbrane Alisona, lopta se odbila do levog beka Bajerna koji nije pogrešio.

Niko nije hteo penale, Nunjez je prokockao veliku priliku u 83. minutu, da bi supertalentovani Frans Kracig postigao je sjajan pogodak iskosa sa 15 metara u prvom minutu nadoknade za trijumf Bajerna.

Komentari (0)

Sport