Fudbal

Mesi nastavlja da ponižava rivale "preko bare": Argentinac dao dva gola Orlandu

Komentari

Autor: Euronews

03/08/2023

-

09:44

Mesi nastavlja da ponižava rivale "preko bare": Argentinac dao dva gola Orlandu
Mesi nastavlja da ponižava rivale "preko bare": Argentinac dao dva gola Orlandu - Copyright Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

veličina teksta

Aa Aa

Treća utakmica Lionela Mesija u dresu Intera iz Majamija i peti gol za fenomenalnog Argentinca koji se bukvalno igra sa rivalima od kako se preselio u Sjedinjene Američke Države.

Nakon što je na debiju protiv Kruz Azula bio strelac, a potom dva puta matirao golmana Atlante, dvostruki strelac je bio i u prvoj utakmici nokaut faze KONKAKAF lliga Kupa protiv Orlanda u kojoj je njegov tim slavio 3:1 (1:1) i tako uveličao debi Đordija Albe za američki klub.

I ne samo da je postigao dva gola, već je pokazao koliko uživa u igri i koliko se već na startu boravka na Floridi saživeo sa saigračima i timom.

Jer odlukom trenera Tita Martina on je taj koji nosi kapitensku traku i izvodi sve prekide uključujući i jedanaesterac, ali je u 51. minutu dozvolio saigraču Jozefu Martinezu da izvede penal koji je on pretvorio u vođstvo od 2:1.

"Imao sam težak period iza sebe. Nije me išlo i zamolio sam Mesija da mi dozvoli da izvedem jedanaesterac kako bih povratio sampouzdanje i on je pristao. Hvala mu na tome. Sada mi je mnogo lakše", rekao je posle meča Martinez.

Argentinac je pre toga u 7. minutu doveo Inter u vođstvo, dseset minuta kasnije je izjednačio Sezar Arauho, potom je ussledio opisani gol Martineza, koji se potom u 72. minutu odužio Mesiju asistencijom za konačnih 3:1.

Naredni protivnik Mesijevom Interu u takmičenju gde nastupaju američki i meksički klubovi biće Dalas, a taj susret na programu je 6. avgusta.

Komentari (0)

Sport