Fudbal

Vojvodina poklekla i u Novom Sadu, APOEL u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije

Komentari

Autor: Euronews

03/08/2023

-

22:03

Vojvodina poklekla i u Novom Sadu, APOEL u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije
Trener fudbalera Vojvodine - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

veličina teksta

Aa Aa

Želje su jedno, mogućnosti drugo, a realnost je surova, pa je Vojvodina i u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope poražena od kiparskog APOEL-a 1:2 (1:1) i završila je evropsku epizodu za ovu sezonu. Iskusniji Kiprani iskoristili su sve greške Novosađana, koji su posle solidno završenog prvog poluvremena, potpuno potonuli u nastavku, posebno posle dosuđenog penala u 74. minutu. Sarfo i Efrem bili su strelci za goste, Dejan Zukić je ponovo pogodio mrežu Beleca, doneo samo nadu navijačima...

Agresivno je počela Vojvodina, međutim, iskusniji sastav APOEL-a je brzo usostavio kontrolu meča, polako gradio napade i u 27. minutu servirao navijačima domaćina hladan tuš. Čebake je lako prošao tri prepreke po levoj strani, poslao je povratnu loptu na 16 metara odakle je usamljeni Sarfo pogodio donji ugao golmana Carevića. 

Nisu imali Novosađani jasnu sliku kako da ugroze Vida Beleca, ali šansa Nikole Čumića, kada je sa par metara pogodio u noge slovenačkog golmana, bio je u neku ruku prekretnica događanja na terenu. Počeli su domaćini više da rizikuju, Nikola Čumić je prošao dve prepreke, doturio loptu do Dejana Zukića, baš kao i u prvom duelu na Kipru, a kapiten "lala" je sa sedam metara poslao u sam ugao.

Na krilima izjendačenja, srpski predstavnik je mogao i do preokreta već u prvom delu. Ipak, odlični golman Vid Belec zaustavljao je udarce Crnomarkovića i Zukića, pa se na odmor otišlo u egalu.

Posle naleta u finišu prvog dela, nisu navijači na "Karađorđu" očekivali da će Vojvodina biti tako bezopasna u prvih 25 minuta nastavka. Iskusni Kiprani su ponovo ovladali sredinom terena, ali nisu imali neku tečnu akciju kojom bi ugrozili Carevića. Prolazilo je vreme, "lale" su bile suzdržane, pa je usledila surova kazna. Efrem je prošao po levoj strani, Traore je uklizao i lopta ga je pogodila u odruenu ruku. Efrem je sa bele tačke doneo prednost APOEL-u i evropska priča za Novosađane je završena na početku. Čini se da su "lale" mogle i morale više, bez obzira što je rival očigledno kvalitetniji i iskusniji.

Vojvodina - APOEL 1:2 (1:1)

Stadion: "Karađorđe"
Sudija: Vitalijs Spasjonikovs (Litvanija).
Strelci: Zukić u 37. za Vojvodinu, a Sarfo u 27. i Efrem u 74. minutu iz penala za APOEL.

VOJVODINA: Carević – Jeličić (od 86. Vukčević), Traore, Crnomarković, Lazarević (od 86. Bjeković) – Milosavljević, U. Nikolić (od 77. Radulović), Zukić – Baraj (od 77. Ivanović), Vukić (od 62. Malbašić), Čumić.

APOEL: Belec – Čibake, Krespo, Dvali, Sušić – Kostadinov, Gomes (od 84. Vilafanez), Sarfo (od 68. Petrović) – Vilson (od 60. Efrem), Kvilitaja (od 84. Tomane), Fetfacidis (od 68. Gavriel).

Komentari (0)

Sport