Fudbal

Partizanu zasluženo pripao derbi u Novom Sadu: Saldanja i Menig srušili Vojvodinu

Komentari

Autor: Euronews

06/08/2023

-

21:03

Partizanu zasluženo pripao derbi u Novom Sadu: Saldanja i Menig srušili Vojvodinu
Partizanu zasluženo pripao derbi u Novom Sadu: Saldanja i Menig srušili Vojvodinu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je osvojio "Karađorđe", golovima Mateusa Saldanje i Kvinsija Meniga u drugom delu pobedio je zasluženo Vojvodinu 2:0 (0:0) i došao do prve sezonske pobede u drugom kolu Mozzart bet Superlige. Ovaj meč je bio drugi reper za crno-bele pred start sezone u Evropi i duela sa Sabahom u četvrtak i trener Igor Duljaj bi mogao da bude zadovoljniji jer se kod ekipe vidi iskorak. S obzirom na teren, uslove za igru, crno-beli su pokazali da mogu da budu i opasni, ali i koncentrisani u defanzivi, strpljivi kad treba...

Partizan je bolje otvorio meč, Kanute, Belić i Natho dobro su gradili igru za krilne napadače Meniga i Severinu kojima je čioni se nakvašen teren bio veći rival od samih igrača Vojvodine. Imao je Kvinsi Menig zicer u 11. minutu, njegov udarac iskosa odbranio je Carević. Matijas Saldanja se dobro kretao, više je kreirao nego što je bio u prilici da bude opasan. Njegov jedini udarac bio je neprecizan.

Vojvodina se dobro branila, a težnja da iz tranzicije preko Nikole Čumića i Filipa Malbašića ugrozi Jovanovića nije uridila plodom. Pokušaja je bilo, ali Čumića su uspevali faulovima za žuti karton da ometu crno-beli. I golman Aleksandar Jovanović je dobrom intervencijom sprečio kvalitetan centaršut Malbašića, dok su posle prekida Crnomarković i Zukić zakasnili da zahvate loptu. Bilo je dobrog tempa, duela, čak četiri kartona, ali ne i golova.

Bibars Natho je majstor, a Mateus Saldanja dobar relaizator, pa je Partizan poveo na samom početku drugog dela. Brazilac i Izraelac su odigrali dipli pas, Saldanja je sa osam-devet metara uspeo da pošalje loptu ispod Carevića u mrežu. Partizan je tako došao do željenog vođstva, što je trebalo da im olakša tranzicije preko Meniga i Severine.

 

 

Međutim, crno-beli su spustili ritam meča, pa je Vojvodina imala dve prilike preko Čumića i Crnomarkovića za izjednačenje, a Severina nije imao snage da završi kontru "dva na dva". Međutim, treću kontru su crno-beli realizovali i overili pobedu. Kvinsi Menig je dobio loptu od Natha na 16 metara, pomerio je korak udesno i skinuo paučinu iz Carevićeve mreže. Sjajan gol za prvu pobedu u sezoni.

 

 

Vojvodina nije imala ni snage, a čini se ni kvaliteta u igri da se vrati u meč. Nije ni zapretila do kraja meča.

Vojvodina - Partizan 0:2 (0:0)

Stadion: "Karađorđe".

​Sudija: Miloš Milanović.
Strelac: Saldanja u 47, Menig u 74. minutu.

VOJVODINA: Carević – Lazarević, Jeličić, Crnomarković (od 70. Traore), Bukinac – Milosavljević, Zukić – Čumić (od 78. Radulović), Nikolić (od 78. Jovanović), Malbašić – Vukić (od 46. Bolingi). 

PARTIZAN: Jovanović – Stojković (od 63. Filipović), Ilić, Marković, Antić – Belić, Kanute (od 63. Šćekić) – Severina (od 83. Nikolić), Natho (od 75. Pantić), Menig (od 83. Trifunović) – Sladanja.

Mozzart Superliga, 2. kolo

Četvrtak

Radnički Niš - TSC 0:3 (0:0)
/Ćirković 64, Rakonjac 84, Kuveljić 90/

Subota

Javor - Novi Pazar 3:1 (1:0)
/Gigić 13, Obradović 47, Kembel 51 - Adešinja 56/

Železničar - Mladost 0:2 (0:2)
/Sremčević 14, Milošević 36/

Nedelja

Crvena zvezda - Napredak 4:0 (3:0)
/Kraso 5 pen, 71, Bukari 35, Mijailović 37/

Radnički 1923 - Čukarički 1:2 (0:0)
/Činedu 62 - Docić 57, Tošić 67/

Vojvodina – Partizan 0:2 (0:0)
/Saldanja 47, menig 74/

IMT - Voždovac 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak 

Radnik - Spartak 18.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport