Fudbal

I Nemanja Nedović ispao iz konkurencije za Svetsko prvenstvo u košarci?

Komentari

Autor: Euronews

10/08/2023

-

17:51

I Nemanja Nedović ispao iz konkurencije za Svetsko prvenstvo u košarci?
Nemanja Nedović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Svetislav Pešić još bira putnike na Svetsko prvenstvo u košarci, u Japanu, Indoneziji i Filipinima (25. avgust - 10. septembar), ali izgleda da na konačnom spisku trofejnog stručnjaka neće biti ni Nemanje Nedovića. Za sada bez potvrde vesti "Meridiansporta" od strane iskusnog stručnjaka, Košarkaškog saveza Srbije ili samog igrača Crvene zvezde. 

U pomenutoj objavi stoji da će "orlovi" krenuti jednim a Nedović drugim putem posle "Akropolis kupa" u Atini, ali se ne navodi da li je u pitanju eventualna povreda, procena Pešića ili možda neki kratak spoj u odnosu selektora i igrača. 

Kako god, ako se ovo pisanje ispostavi tačnim to će biti nova (ne)očekivana kadrovska promena u taboru "orlova", jer su se Nikola Jokić i Vasilije Micić zahvalili na Pešiću na pozivu, a iz konkurencije su ispali Vladimir Lučić, Nikola Kalinić, Aleksej Pokuševski...  Svako iz svojih razloga, tj neko zbog potrebe za produženim godišnjim odmorom, a neko za dužom pripremom za klupsku sezonu ili zbog problema sa povredama. 

Nedović je mesto u nacionalnom timu izgubio u vreme selektorovanja Aleksandra Đorđevića, a vratio ga dok je Srbiju predvodio Igor Kokoškov. Vrhunac njegove reprezentativne karijere je srebrna medalja na Olimpijskim igrama 2026. godine u Rio de Žaneiru. 

Komentari (0)

Sport