Fudbal

Leno sačuvao Fulam od Evertona: Ovacije za Mitrovića na Gudisonu

Komentari

Autor: Euronews

12/08/2023

-

18:20

Leno sačuvao Fulam od Evertona: Ovacije za Mitrovića na Gudisonu
Leno sačuvao Fulam od Evertona: Ovacije za Mitrovića na Gudisonu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Fulama uspešno su preskočili prvu prepreku u novoj sezoni. Na startu Premijer lige savladali su Everton na teškom gostovanju 1:0 (0:0), a junak utakmice, pored sjajnog golmana Bernarda Lenoa, bio je Bobi Dekordova Rid, koji je postavio konačan rezultat sredinom drugog poluvremena.

Aleksandar Mitrović ušao je u igru početkom drugog dela igre, učestvovao je u akciji kog pobedničkog kola gostiju i u nekoliko navrata zapretio golu Evertona, ali se nije upisivao u listu strelaca. Po ulasku u igru, dobio je i ovacije sa tribina. Takođe je i pretrpeo manju povredu nakon jednog prekida iz ugla, zbog čega je i na kratko morao da izađe sa terena. Ali se na sreću brzo vratio u igru.

Iako je Fulam imao veću terensku inicijativu. Everton je bio bliži pobedi, čemu sveodoči i daleko veći odnos šuteva ka golu (19-9). Međutim, gosti iz Londona uspeli su da materijalizuju svoje šanse i na kraju dođu do bodova.

Prvo uzbuđenje videli smo već u petom minutu. Everton je zapretio, kada se u centru pažnje našao Dokure, ali je golman Leno pravovremeno reagovao i sačuvao mrežu Fulama. Od tog trenutka, pa sve do finiša prvog poluvremena nije bilo previše dešavanja na terenu. Iako je tim iz Londona imao veći posed, Everton je bio opasniji protivnik. Stvorio je više prilika, ali nikako nije uspevao da savlada raspoloženog Lenoa. 

Zapretio je najpre Maupaj u 35. minutu, nakon prekida iz ugla. Da bi potom Kin uspeo da dođe do pogotka, ali je gol Evertona poništen zbog faula. Ekipa iz Liverpula vršila je pritisak do kraja poluvremena, gde je još jednu solidnu priliku imao Maupaj, ali nedovoljno dobru da bi se savladao sjajni Leno.

U drugom poluvremenu videli smo izjednačenu igru, uz nešto veću inicijativu domaćina. Pretio je Everton iz svih pozicija. Od bokova, preko sredine terena, međutim, falila je koncentracija u završnici.

Sa druge strane, Fulam je ulaskom Mitrovića u 57. minutu, dobio sigurnost u napadu. Odmah su gosti krenuli u ofanzivu i ubrzo došli do pogotka. Himenez je bio u centru pažnje, ali je njegov udarac pogodio samo okvir gola.

Nakon toga i Everton se našao u sličnoj prilici. U 68. minutu pokušao je Paterson sa 11 metara, ali je tada stativa bila saveznik Fulama.

Ekipa Marka Silve se nakon te šanse Evertona, oslobodila pritiska. Povezala je konce u igri na sredini terena i ubrzo došla do vođstva, a strelac jedinog pogotka bio je Rid nakon asistencije Pereire.

Isti igrač mogao je da postigne još jedan gol i reši pitanje pobednika u 78. minutu, ali je ovaj put bio neprecizan, što je ostavilo nadu Evertonu. Domaćin je do kraja vršio veliki pritisak. U šansama su se smenjivali Tarkovski, Ajvobi i Onana, ali nije bilo raspoloženih strelaca.

Premijer liga, 1. kolo:
Arsenal – Notingem Forest 2:1 (2:0)
Nketija 26, Saka 32 – Avonji 82
Bornmut – Vest Hem 1:1 (0:0)
Solanke 82 – Bouen 51
Brajton – Luton 4:1 (1:0)
Marč 36, Žoao Pedro 71p, Adingra 85, Ferguson 90+6 – Moris 81p
Everton – Fulam 0:1 (0:0)
De Kordova Rid 73
Šefild junajted – Kristal Palas 0:1 (0:0)
Eduar 50
18.30 Njukasl – Aston Vila

Nedelja:

15.00 Brentford – Aston Vila
17.30 Čelsi – Liverpul

Ponedeljak:
21.00 Mančester junajted – Vulverhempton

Petak:
Barnli – Mančester siti 0:3 (0:2)
Haland 4, 36, Rodri 76

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport