Fudbal

Zvanično: Al Hilal predstavio Nejmara

Komentari

Autor: Euronews

15/08/2023

-

19:30

Zvanično: Al Hilal predstavio Nejmara
Nejmar - Copyright Tanjug/AP/Joan Mateu Parra

veličina teksta

Aa Aa

Brazilski fudbaler Nejmar, zvanično je novo pojačanje Al Hilala, u koji stiže iz Pari sen Žermena, a tako je ujedno i postao najskuplji igrač arapskog fudbala, mada, sjajni dribler već drži svetski rekord.

Njega je PSŽ 2017. godine kupio od Barselone za neverovatnih 222 miliona evra, dok visina obeštećenja koje će Al Hilal isplatiti Parižanima iznosi 90.000.000 plus bonusi.

Što se Brazilca tiče, on je lekarske preglede obavio u ponedeljak u Parizu, a danas su njegovi zastupnici završili ceo posao. Nejmar je potpisao dvogodišnji ugovor sa Al Hilalom po kome bi trebalo da inkasira neverovatnih 320 miliona evra.

Nejmar je za PSŽ igrao šest godina. U prestonicu Francuske je stigao kako bi bio glavni igrač, a ne u senci Lea Mesija što je bio slučaj dok je nastupao za Barselonu. Ipak, saradnja Nejmara i "svetaca" nije bila naročito plodonosna, osim u domaćim okvirima.

Sjajni krilni napadač je osvojio pet puta Ligu 1, tri Kupa Francuske, dva Liga kupa i tri Superkupa, dok je iskorak u Evropi izostao. Doveden je u Pariz kako bi taj tim konačno osvojio Ligu šampiona, na tom putu mu se ubrzo pridružio i Kilijan Mbape, kasnije i Mesi, ali cilj nije ostvaren. Čak je PSŽ nekoliko puta podbacio i razočarao svetsku fudbalsku javnost.

Treba napomenuti da je Nejmar imao i puno povreda, usled kojih je propustio bezbroj utkamica. To potvrđuje i podatak da je za četiri godine u Barseloni odigrao 186 mečeva (105 golova), a za PSŽ je tokom šest sezona nastupio 173 puta (118 golova).

Sada ga čeka selidba na Bliski istok. Nema sumnje, moći će da užuva u lepom vremenu, navodni i privatnom avionu, velikoj i palati i visokoj plati. A deliće svlačionicu sa Sergejem Milinković-Savićem, a njih dvojica bi zajedno sa Malkomom, Rubenom Nevešom, Kaliduom Kulibalijem i možda Aleksandrom Mitrovićem trebalo da predvode Al Hilal do trofeja u šampionatu Saudijske Arabije.

Komentari (0)

Sport