Fudbal

Golman Serhio Riko napustio bolnicu posle 82 dana od nesreće

Komentari

Autor: Euronews

18/08/2023

-

16:11

Golman Serhio Riko napustio bolnicu posle 82 dana od nesreće
Golman Serhio Riko napustio bolnicu posle 82 dana od nesreće - Copyright David Ramos/Pool Photo via AP, File

veličina teksta

Aa Aa

Serhio Riko, golman Pari sen Žermena bio je teško povređen 28. maja u El Rosiju kada ga je udario konj u glavu. Bio je u kritičnom stanju, ali lekari su uspeli da dobiju bitku pa je bivši španski reprezentativac napustio bolnicu u Sevilji posle tačno 82 dana provedenih u njoj.

"To je bio jedan ružan san, hvala Bogu da je završen. Osećam se sasvim dobro, uprkos tome štio aneurizma nije u potpunosti pod kontrolom. Moram još nekoliko meseci da mirujem, da budem smiren, da nastavim oporavak kod kuće. Da, kod kuće posle toliko vremena", rekao je Riko po izlasku iz bolnice.

 

 

Zahvalio se medijima i javnosti na iskazanom poštovanju prema njegovoj supruzi, prijateljima, saigračima, običnim ljudima na porukama podrške.

"Kažu da je mozak inteligentan i da briše sve ove vrste događaja. Za mene je sve bio san. Probudio sam se u bolnici i hvala Bogu da sam sada izašao. Ne mogu da iskažem zahvalnoast mojoj supruzi Albi, provodila je po 20 sati dnevno uz mene. Bez njene podrške ne znam da li bilo moguće da sam ovde pred vama. Hvala i navijačima Sevilje čiji je transparent podrške stajao od prvog dana ovde. Ja sam navijač Sevilje i nadam se da ću jednog dana moći da se vratim u moj klub", rekao je Riko.

Oporavak golmana PSŽ se nastavlja. Niko se ne usuđuje da prognozira da li će se i kada vratiti profesionalnom životu. To je u ovom času najmanje bitno. Riko je dobio prvo poluvreme životne utakmice, mora da nastavi da mnogo radi da bi se upotpunosti oporavio.

Komentari (0)

Sport