Fudbal

Žreb za Ligu šampiona: Crvena zvezda u grupi G sa Mančester Sitijem, Lajpcigom i Jang Bojsom

Komentari

Autor: euronews

31/08/2023

-

18:39

Žreb za Ligu šampiona: Crvena zvezda u grupi G sa Mančester Sitijem, Lajpcigom i Jang Bojsom
Žreb za Ligu šampiona: Crvena zvezda u grupi G sa Mančester Sitijem, Lajpcigom i Jang Bojsom - Copyright Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

veličina teksta

Aa Aa

Monako i "Grimaldi forum" je danas bio epicentar evropskog fudbala jer se održavao žreb za grupnu fazu Lige šampiona koja počinje 19. i 20. septembra. Crvena zvezda će igrati u grupi "G" Lige šampiona, a rivali će joj biti Mančester siti, Lajpcig i Jang Bojs. Moglo je i bolje, moglo je gore jer je "F" takozvana "grupa smrti" gde su PSŽ, Borusija Dortmund, Milan i Njukasl.

Džoe Kol, nekadašnji as Liverpula je u ekskluzivnom razgovoru sa izveštačem TV Arena sport Milošem Milićevićem, pred sam početak žreba, prognozirao i budućeg pobednika, ali je istakao da mu je drago što se Crvena zvezda našla među 32 učesnika. Ali, realno, grupa "G" je baš paklena jer je Siti apsolutni favorit, a Lajpcig je tim koji je uložio mnogo novca u renoviranje tima. Igra brzo, napadački kao i tim Pepa Gvardiole. Jang Bojs je protivnik sa kojim će se realno boriti za ostanak u Evropi.

Džoe Kol je izvlačio nosioce grupa i klubove iz drugog šešira. Odmah je morao kompjuter da se uključi, zbog pravila žreba da dve ekipe iz iste zemlje ne mogu u istu grupu, jer Dortmund nije mogao u prve četiri grupe. Erik Abidal je radio dodatni posao pri žrebanju grupa. Nije bio srećne ruke za Zvezdu jer im je dodelio šampiona Mančester siti, Lajpcig, četvrti rival se čekao. Abidal je bio "blaži" na kraju i odredio da rival bude Jang Bojs.

Grupa A: Bajern, Mančester j, Kopenhagen, Galatasaraj

Grupa B: Sevilja, Arsenal, PSV, Lans

Grupa C: Napoli, Real Madrid, Braga, Union Berlin

Grupa D: Benfika, Inter, Salcburg, Sosijedad

Grupa E: Fejenord, Atletiko M, Lacio, Seltik

Grupa F: PSŽ, Borusija D, Milan, Njukasl

Grupa G: Mančester siti, RB Lajpcig, Crvena zvezda, Jang Bojs

Grupa H: Barselona, Porto, Šahtjor, Antverpen

Komentari (0)

Sport