Fudbal

Brazil silovit na startu olimijskog turnira: Het-trik Rišarlisona protiv Nemačke

Komentari

Autor: Euronews

22/07/2021

-

17:14

Brazil silovit na startu olimijskog turnira: Het-trik Rišarlisona protiv Nemačke
Het-trik Rišarlisona - Copyright Tanjug/(AP Photo/Kiichiro Sato)

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalski turnir na Olimpijadi u Tokiju je počeo, a u derbiju prvog kola, u grupi D, Brazil je savladao Nemačku rezultatom 4:2 (3:0).

"Karioke" su posle 45 minuta poveli sa 3:0, u centru pažnje bio je napadač Rišarlison. Prvotimac Evertona bio je izuzetno raspoložen, u periodu od 7. do 30. minuta upisao je het-trik i rešio pobednika.

Nemci se nisu predavali, u nastavku su smanjili na 3:1 pogotkom Amirija, a uporni su bili i kada su šest minuta kasnije ostali su sa desetoricom, posle drugog žutog kartona Arnolda. U 84. minutu Aše je iskoristio proigravanje Rauma za 3:2, da bi Paulinjo u 5. minutu nadoknade, realizovao asistenciju Gimaraeša i postavio konačnih 4:2.

U drugom meču grupe D, Obala Slonovače je slavila protiv Saudijske Arabije sa 2:1 (1:1).

U ostalim utakmicama na otvaranju turnira, zanimljivo je da je Meksiko ubedljivo savladao Francusku sa 4:1, dok je neprijatno iznenadjenj priredila Argentina protiv Australije (0:2) i donekle Španija koja je remizirala sa Egiptom (0:0).

Rezultati, grupa A: Japan - Južna Afrika 1:0, Meksiko - Francuska 4:1, grupa B: Novi Zeland - Južna Koreja 1:0, Honduras - Rumunija 0:1, grupa C:  Egipat - Španija 0:0, Argentina - Autralija 0:2. 

Komentari (0)

Sport