Fudbal

Pozicija nam je dobra, maksimalan fokus na Mađarsku: Srbija nastavlja borbu za EURO 2024

Komentari

Autor: Tanjug

04/09/2023

-

13:18 >> 14:28

Pozicija nam je dobra, maksimalan fokus na Mađarsku: Srbija nastavlja borbu za EURO 2024
Dragan Stojković Piksi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković govorio je na konferenciji za medije uoči utakmica protiv Mađarske i Litvanije u kvalifikacijama za EURO 2024.

Srbija 7. septembra dočekuje Mađarsku na stadionu Rajko Mitić. Zbog kazne UEFA, samo će deci uzrasta do 14 godina biti dozboljen ulaz, a tri dana kasnije "orlovi" će gostovati Litvaniji u Kaunasu.

"Generalno možemo da budemo zadovoljni sa bodovnim saldom i pozicijom koju imamo, ali uvek može bolje i više. Drago mi je što ćemo imati neke važne igrače ovog puta (Mitrović, Vlahović, Jović, prim. aut), tako u tom smislu ćemo biti bolji", rekao je Piksi na početku izlaganja.

Srbija deli prvo mesto u grupi G sa Mađarskom. Obe selekcije imaju po dve pobede i poraz.

"Pozicija je dobra i ono što nas zanima je pozicija broj jedan i broj dva da bismo došli do cilja, a to je Evropsko prvenstvo. Neće biti lako ali moramo da verujemo u svoje snage i kvalitet koji imamo."

Mađari su najveći rivali Srbije, što potvrđuju rezultati na tabeli posle tri odigrana kola. 

"Svakako da je duel sa Mađarskom derbi grupe, jer su svi rekli da su Srbija i Mađarska glavni favoriti u grupi. Slažem se, prihvatam to razmišljanje. Veoma ih poštujemo, imaju izuzetno kvalitetnog trenera Marka Rosija, nekoliko pojedinaca vrhunske klase, da ne pominjem Soboslaja koji je igrač svetskog ranga. Pripremićemo se najbolje što možemo, analiziraćemo rivala, ali moramo da budemo fokusirani da kroz našu igru dođemo do rezultata."

Selektor je rekao da o Litvaniji neće razmišljati dok se ne završi utakmica sa Mađarskom.

Stojković je iskoristio priliku da izrazi zadovoljstvo što je veliki broj reprezentativaca tokom leta napravio iskorak prelaskom u bolje klubove, a našalio se i da su mu Sergej Milinković-Savić i Aleksandar Mitrović "napravili problem" jer sada uz sve silne utakmice koje gleda morati da prati i prvenstvo Saudijske Arabije.

Takođe, rekao je da mu je žao zbog kazne, ali da će atmosfera biti slična kao protiv Švedske u Ligi nacija kada su na tribinama iz istih razloga bili mališani do 14 godina.

Srbija je otvorila kvalifikacije pobedom nad Litvanijom. Slavila je 2:0, kao i u narednom meču sa Crnom Gorom, da bi sredinom juna remizirala sa Bugarskom 1:1, golom Darka Lazovića u poslednjim trenucima meča.

 

Komentari (0)

Sport