Fudbal

Srbija protiv Mađarske za lidersko mesto: Veliki respekt, ali samo je pobeda u mislima

Komentari

Autor: Tanjug

06/09/2023

-

14:50

Srbija protiv Mađarske za lidersko mesto: Veliki respekt, ali samo je pobeda u mislima
Srbija protiv Mađarske za lidersko mesto: Veliki respekt, ali samo je pobeda u mislima - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Imamo veliki respekt prema Mađarima, prema njihovom kvalitetu i enormnom napretku u poslednjih nekoliko godina, ali sa druge strane verujemo u naš kvalitet i ono što možemo da pružimo na terenu i očekujem pravu takmičarsku utakmicu, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković uoči utakmice protiv Mađarske u kvalifikacijama za EURO 2024.

Srbija sutra od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" dočekuje Mađare, a zbog kazne UEFA, na tribinama će biti samo deca do 14 godina.

"Ne znamo kako će igrati Mađari, ali znam kako će Srbija. To je moj posao. Zadovoljan sam onim što sam video u prethodna tri dana. Izuzetna motivisanost i raspoloženje, to mi puno znači. Igrači su došli sa osmehom. Posebno me raduje zdravstveni bilten. Svi igrači su spremni za meč", istakao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Selektor je dodao da meč sigurno nije ključni kada je u pitanju plasman na EURO, ali da je vrlo važan - jeste.

Kapiten Dušan Tadić rekao je da je stanje u grupi je očekvano, jer su Srbija i Mađarska na vodećim pozicijama.

"Mi želimo da stalno pobeđujemo, nekad je to moguće, nekad nije. Naš cilj je da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Žarko želimo da ostvarimo taj rezultat", istakao je Tadić.

On se prisetio mečeva dve selekcije u Ligi nacija.

"Oni su u Beogradu bili za nijansu bolji i pobedili, kod njih smo mi dominirali. Otkad je Piksi selektor mi se pitamo i tako će i biti", rekao je Tadić, koji bi protiv Litvanije trebalo da odigra 100. utakmicu za Srbiju.

Na pitanje koliko mu to znači, rekao je ništa posebno i da mu je ostao gorak ukus zbog nekih stvari u prošlosti, kao i da je važnije kakav trag ostaviš od brojki.

"Nije mi bitno koliko nastupa imaš, već šta si ostavio iza sebe. Ima igrača koji su odigrali 80 utakmica, pa nisu nigde igrali, a imate i ljude poput Slaviše Jokanovića koji ima mislim 50 nastupa (preciznije 63. prim. aut), a igrao je i Evropsko i Svetsko. To je najbitnije", jasan je Tadić.

Stojković i Tadić čestitali su srpskim sportistima na uspesima posledjih dana i izrazili nadu da će i oni nastaviti u istom stilu.

"Čestitke košarkašima i selektoru Pešiću, nije mala stvar biti u polufinalu Svetskog prvenstva, čestitke i odbojkašicama, to što su druge ne menja ništa, naravno tu je i Novak, uz njega smo, on je nacionalni heroj, da ne zaboravimo i na našu kraljicu Ivanu Vuletu. Nemamo izbora, nego da nastavimo", poručio je Stojković.

U drugom meču G grupe Litvanija od 18 sati u Kaunasu dočekuje Crnu Goru.

Mađarska i Srbija vode na tabeli sa po sedam bodova, Crna Gora ima četiri, Bugarska dva, a Litvanija jedan. 

Komentari (0)

Sport