Fudbal

Igračice Spartaka pobedom krenule ka fudbalskoj Ligi šampiona: Klaksvik bez šansi protiv srpskog tima

Komentari

Autor: Euronews

06/09/2023

-

19:11

Igračice Spartaka pobedom krenule ka fudbalskoj Ligi šampiona: Klaksvik bez šansi protiv srpskog tima
Igračice Spartaka pobedom krenule ka fudbalskoj Ligi šampiona: Klaksvik bez šansi protiv srpskog tima - Copyright Ženski fudbalski klub Spartak

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalerke Spartaka sjajno su počele pretkvalifikacije za Ligu šampiona, pošto su u Danskoj do nogu potukle Klaksvik - 7:0 (3:0) i plasirale se u finale istih. 

Ekipa sa Farskih Ostrva odmah se našla na vetrometini, ne znajući odakle "duvaju" napadi i šutevi igračica iz Subotice (19, od toga 12 u okvir gola). Na kraju prvog poluvremena kaskale su velika tri pogotka za najboljim srpskim timom, a onda su primile još četiri "komada", valjda i same svesne da ni u čemu ne mogu da pariraju rivalkama. 

"Bravu" je otvorila Violeta Savić u 20. minutu, a do pauze su mrežu pogofile još Kamila Pavarin i Doris Boaduva. Neviđenu dominaciju izabranica Bojana Arsića potvrdile su  Tijana Filipović, Makenzi Langdok, Željka Stupar i za kraj Nađa Uvalin.

U subotu će "golubice" igrati finale turnira protiv boljeg iz meča u kome se sastaju domaćin Koge i šampion Finske - Kups. Ko bude bolji u finalu čega ga oktobarski dvomeč kvalifikacija, preko kog se ide u grupnu fazu elitnog UEFA takmičenja, čiji početak je zakazan za 14. novembar. 

Komentari (0)

Sport