Fudbal

(KRAJ) Srbija - Mađarska 1:2: Težak udarac za "orlove" Mađari kaznili sve greške

Komentari

Autor: Euronews

07/09/2023

-

20:04

(KRAJ) Srbija - Mađarska 1:2: Težak udarac za "orlove" Mađari kaznili sve greške
(KRAJ) Srbija - Mađarska 1:2: Težak udarac za "orlove" Mađari kaznili sve greške - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Srbije i Mađarske imaju po sedam osvojenih bodova iz tri utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, oba tima su dala po pet golova, samo što su "orlovi" i primili jedan, pa su trenutno na drugoj pozicji.

Sve to može da se promeni nakon večerašnjeg međusobnog suserta na stadionu Crvene zvezde (20.45) u koji igrači selektora Dragana Stojkovića ulaze sa mnogo motiva.

 

 

"Ne znamo kako će igrati Mađari, ali znam kako će Srbija. To je moj posao. Zadovoljan sam onim što sam video u prethodna tri dana. Izuzetna motivisanost i raspoloženje, to mi puno znači. Igrači su došli sa osmehom. Posebno me raduje zdravstveni bilten. Svi igrači su spremni za meč", istakao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Srbija - Mađarska 1:2

Beograd. Stadion: Rajko Mitić. Kapacitet: 51.755  Sudija: Huan Martinez Manuera (Španija).

Srbija: V. Milinković-Savić - Veljković, Gudelj, Pavlović - Radonjić, S. Milinković-Savić, Maksimović, Tadić, Kostić - Mitrović, Vlahović.

Mađarska: Dibuš - Lang, Salaj, Orban - Nego, Nađ, Stajls, Kerkez - Soboslaj, Šalaj - Varga.

I OLIVREME

1. MINUT - Utakmica je počela. prvi sa centra su krenuli gosti koji nastupaju u beloj opremi, dok igrači Srbije nose crvene dresove.

10. MINUT 1:0 - Sjajna kontra Srbije, Dušan Tadić je asistirao do Dušana Vlahovića, a napadač Juventusa je jako loše zahvatio lopti iako je mreža bila poptuno prazna. Međutim, ona je nakako došla do defanzivca gostiju Atile Salaja, a on se spetljao i poslao je u svoj gol.

24. MINUT - Srbija i dalje kontroliše meč. Lopta je uglavnom u nogama igrača selektora Dragana Stojkovića i za sada sve id ena ruku "orlova".

29. MINUT - Dobra prilika za Srbiju. Izbegao je Filip Kostić ofsajd zamku, dobro primio loptu, onda iskosa sa leve strane šutirao pored gola i zatresao spoljni deo mreže.

34. MINUT - Karambol u kaznenom prostoru Srbije i Varga poravnava na 1:1. Baš šteta i to u trenucima kad su "orlovi" imali dominaciju.

36. MINUT - Potpuni preokret gostiju. Ponovo su defanzivci Srbije bii smušeni i Mađarska ima prednost.

45. MINUT - Imao je Vlahović dobru priiku, ali je šutrao pored gola, a nedugo potom je španski arbitar pokazao put u svlačioncu. Mora Dragan Stojković nešto da menja u igri Srbije.

II POLUVREME

46 MINUT: Počeloje drugo poluvreme. Selektor Srbije je odlučio da zameni Filipa Kostića i Nemanju Radonjića, a priliku će u nastavku dobiti Andrija Živković i Filip Mladenović.

55. MINUT: Agresivno su krenuli igrači Srbije od prvog sudijskog zvižduka u drugom poluvremenu. Saterali su rivala u svoj kazneni prostor, jednostavno ne dozvoljavaju fudbalerima Mađarske da dišu, ali za sada sva tri pokušaja nisu bila precizna. Mogla bi ova inicijativa da donese nešto konkretno Srbiji.

60. MINUT - Sad je u prlici bio Miloš Veljković i opet je golman gostiju, deneš Dibus bio na visini zadatka.

70. MINUT: Auu, kakva šansa za Vlahovića, ali je glavom šutirao pored gola. Ovo je morao da bude gol.

90. MINUT - Sjajan prilika Nemanje Gudelja, ali je šutirao pored gola. Igraće se još šest minuta.

KRAJ - Srbija je pretrpela prvi poraz u ovim kvalifikacijama.

Komentari (0)

Sport