Fudbal

Mađarska bolja od Srbije, rastužila mlade navijače na "Marakani": Prvi poraz "orlova" u kvalifikacijama za EP

Komentari

Autor: Euronews

07/09/2023

-

22:54

Mađarska bolja od Srbije, rastužila mlade navijače na "Marakani": Prvi poraz "orlova" u kvalifikacijama za EP
Mađarska bolja od Srbije, rastužila mlade navijače na "Marakani": Prvi poraz "orlova" u kvalifikacijama za EP - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije proažena je u 4. kolu grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od selekcije Mađarske - 1:2 (1.2)

Sve su imali igrači Srbije u svojim rukama. Poveli su već u 10. minutu i to uz mnogo sreće posle velike greške defanzivne linije rivala koja je posle toga potpuno "potonula". Kontrolisali su "orlovi" igru, bili dominantni i onda se sve promenilo u 12 sekundi između 34. i 36. minuta.

Mađari su dali dva gola, sasekli krila "orlovima" i na poluvreme otišli uz veliki kapital. Ta "žuta minuta" je mnogo koštala igrače selektora Dragana Stojkovića, koji je promenama u drugom poluvremenu pokušao da probudi ekipu, u čemu je, istina uspeo, ali nije to donelo konkretan rezultat.

Uzalud su bila ofanziva ka golu rivala i sve stvorene prilke kad je rezultat na kaju ostao 1:2 i Srbija posle četiri odigrana kola ima isto onoliko bodova koliko je imala i nakon 90 minuta fudbala manje, dok je Mađarska golovima Barnabasa Varge i Vilija Orbana  "pobegla" na devet bodova, dok je autogolAtile Salaja ostao kao uteha da će ostati zapisnao kako se tokom ovih kvalifikacija mreža Mađara prvi put zatresla u meču protiv Srbije.

Derbi meč grupe G je zaslužio da mu prisustvuje mnogo veći broj navijača od onog broja koji je bio na istočnoj tribini stadiona "Rajko Mitić", ali kako je UEFA kaznila Fudbalski savez Srbije zbog izgreda u Podgorici, na tribinama su bli samo mališani do 14 godina, kao i njihovi pratioci.

Oni jesu stvorili sjajnu atmosferu, davali podršku najboljim srpskim igračima od prvog do poslednjeg zvižduka španskog arbitra, ali ništa od toga nije pomoglo.

Šteta, baš šteta, jer je prošuštena sjajan prilika ad se napravi krupan korak ka plasmanu na završni turnri Evropskog prvestva na kojem nismo bili od 2000. godine, a što je još važnije i dalje je sve u rukama fudbalera Srbije.

Komentari (0)

Sport