Fudbal

"Orlići" bolji od vršnjaka iz Azerbejdžana na startu kvalifikacija za EP

Komentari

Autor: Euronews

12/09/2023

-

22:48

"Orlići" bolji od vršnjaka iz Azerbejdžana na startu kvalifikacija za EP
Fudbaleri Srbije u21 - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije, uzrasta do 21. godine, zabeležila je prvu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje se 2025. održava u Slovačkoj. 

Izabranici Dušana Đorđevića odigrali su sjajan meč u Staroj Pazovi, gde su bez većih problema savladali vršnjake iz Azerbejdžana 2:0 (2:0), a junak "orlića" bio je dvostruki strelac i centralni bek Partizana Mihajlo Ilić, koji je oba gola postigao u razmaku od šest minuta tokom prvog poluvremena.

Srbija je uprkos vođstvu, dominirala i u drugom delu igre. Stvarala je šanse iz prekida, Stefan Mitrović je imao jednu ozbiljnu priliku. Ali, nažalost, više nije bilo raspoloženih strelaca...

Posle utakmice selektor Srbije Dušan Đorđević sumirao je utiske. Istakao je da je zadovoljan izdanjem i zalaganjem njegovih momaka. Naročito igrom u prvom poluvremenu. U drugom je došlo do opuštanja, tražio se gol iz kontre, ali kada se sve sabere dao je prelaznu ocenu "orlićima", za koje je istakao da su mnogi fudbaleri zapravo ozbiljni igrači, koji imaju velike uloge u svojim timovima. A, u to je mogao da se uveri i tokom juna, kada je preuzeo kormilo reprezentacije.

Kvalifikacije za EURO 2025, Grupa F, prvo kolo.

Utorak

Ukrajina - Severna Irska 1:0 (0:0)
/Roman 70/

Srbija - Azerbejdžan 2:0 (2:0)

/Ilić 20, 26/

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport