Fudbal

Hvang In-Beom predstavljen na Marakani: Možemo da pobedimo svaki tim iz naše grupe u Ligi šampiona!

Komentari

Autor: Euronews

14/09/2023

-

13:52 >> 14:09

Hvang In-Beom predstavljen na Marakani: Možemo da pobedimo svaki tim iz naše grupe u Ligi šampiona!
Hvang In-Beom predstavljen na Marakani: Možemo da pobedimo svaki tim iz naše grupe u Ligi šampiona! - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Prelazni rok Crvena zvezda okončala je potpisanjem tri igrača u jednom danu. Na Marakanu su stigli Šerif Endiaje, Naser Điga i Hvang In-Beom, a budući da je Korejac imao obaveze sa reprezentacijom, tek je danas predstavljen u Ljutice Bogdana.

Hvang In-Beom stigao je u Zvezdu iz Olimpijakosa, gde je imao izvesnih problema sa ugovorom, pa je srpski klub iskoristio situaciju i dovegao za 5 miliona evra, iako je tim iz Pireja prvobitno tražio čak 15. Kako su iz crveno-belog tabora naveli, on će biti spreman za utakmice u Ligi šampiona, a u Crvenoj zvezdi će nositi dres sa brojem 66.

Na konferenciji za medije, Korejac se i zvanično predstavio.

"Ja sam Hvang In-Bom iz Južne Koreje, došao sam iz Olimpijakosa. Malo sam nervozan pred medijima, više od nastupa na terenu. Veoma sam uzbuđen da igram za ovaj klub i pred neverovatnim navijačima. Došao sam sinoć u Beograd, vrlo je lep grad. Sad čekam svoju suprugu, verujem da će se i njoj dopasti grad."

Usledila su brojna novinarska pitanja, najpre o Ligi šampiona, a onda i o predstojećem susretu sa Mančester sitijem 19. septembra.

"Igranje u LŠ je jedan od razloga što sam došao ovde. To je najbolje takmičenje na svetu, svaki igrač želi da igra to takmičenje. Mislim da sam i više nego spreman za nastup u LŠ sa svojim saigračima. Uzbuđen sam što ću igrati u Ligi šampiona.

MN Press

 

Teško je naći laku grupu u LŠ. Sve ekipe su jake, kao i Crvena zvezda. Radujem se da igram protiv najboljih u Ligi šampiona, Mančester siti je najbolji klub na svetu. Srećan sam što ću moći da zaigram u takvoj utakmici. Mislim da možemo da dobijemo svaki tim.

Uvek je dobro imati pritisak. Bolje je imati pritisak nego da ga nema. Ne mislim da će to biti loše za mene. Želim samo da budem na terenu i da svoje kvalitete pokažem na terenu."

Korejac je najskuplje pojačanje u istoriji Crvene zvezde, ali ga ta činjenica neće poremetiti, uveren je Hvang.

"Ništa neće promeniti to da li sam najskuplji, ili najjeftiniji igrač u timu. Znam da se nosim sa tim. Pokazaću svoj karakter, pokušaću da postignem što više golova, želim da upišem što više asistencija."

Mogu da menjam poziciju na terenu, od šestice, preko osmice, do desetke, čak i beka. Šta god trener od mene traži, igraću. Čak i golman da budem ako treba. Uvek ću davati sve od sebe na terenu, znam težinu grba na dresu koji nosim."

 

Upoznat je i sa istorijom Crvene zvezde.

"Čuo sam da je ovo najveći klub iz Srbije, jedan od najvećih u Evropi, da je bio prvak Evrope 1991. i ne može mnogo ekipa time da se pohvali. Mislim da igrač kao ja, na primer, koji je tek došao u klub ima privilegiju da bude ovde. Mogu da pomognem klubu da bude još bolji."

Neće mu biti potrebno previše vremena za adaptaciju na novu sredinu.

'Uvek treba vremena za adaptaciju na novi sistem rada, na okolinu, sve, ali ja sam igrač i osoba koji se brzo uklapa, to sam pokazao i u prethodnim klubovima. Isto i ovde verujem da mogu da se brzo uklopim''.

Sa trenerom Baharom se još nije video.

''Nisam sa njim još razgovarao, imaćemo sastanak danas ili sutra, ali informisao sam se od Marka Marina pre nego što sam potpisao o sistemu igre. Spreman sam za to. Trener želi da budem osmica ili šestica i to je ono što najbolje radim''.

Kako protiv Sitija, da li mu je zemljak Son iz Totenhema dao neki savet?

"Son mi je rekao da budem spreman da trčim kao lud 90 minuta. Ne mislim da ćemo se samo braniti 90 minuta, već i da ćemo napadati. Morate da postignete gol da biste pobedili. Ne treba da igramo samo da ne izgubimo, već da postižemo golove i da dobijamo mečeve."

O navijačima Zvezde...

"Čuo sam da su navijači, ako smem da kažem, 'luđi' od Olimpijakosovih. To mi je posebna motivacija. Sreća je igrati pred takvim navijačima, spreman sam da im pokažem ko sam, jedva čekam da zaigram pred njima", rekao je Hvang.

Od saigrača poznaje samo jednog.

"Igrao sam protiv Kangve u Rusiji. On je kvalitetan igrač'', rekao je Hvang, a zanimljivo je da se sada očekuje da baš Kangvu istisne iz startne postave..

Zvezda takmičenje u G grupi Lige šampiona počinje 19. septembra gostovanjem Mančester Sitiju, 4. oktobra u Beograd stiže Jang Bojs, a potom sledi dvomeč sa Lajpcigom, u Nemačkoj 25. oktobra i Beogradu 7. novembra. Zvezda gostuje Jang Bojsu u Švajcarskoj 28. novembra, a grupnu fazu završava protiv Sitija na domaćem terenu 13. decembra.

Prema najavama iz kluba, Zvezda će imati ogromnu podršku navijača u Beogradu, čemu svedoči i veliki broj kupljenih onlajn karata. Podsetimo, sve utakmice srpskog prvaka u elitnom takmičenju možete pratiti na kanalima TV Arene sport.

Komentari (0)

Sport