Fudbal

Golman Lacija će gol protiv Atletiko Madrida pamtiti ceo život

Komentari

Autor: Euronews

20/09/2023

-

10:00

Golman Lacija će gol protiv Atletiko Madrida pamtiti ceo život
Golman Lacija će gol protiv Atletiko Madrida pamtiti ceo život - Copyright Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini)

veličina teksta

Aa Aa

Prošlo je punih 13 godina od kada je Nigerijac Vinsent Enijame, tada golman Hapoela iz Tel Aviva postigao gol u susretu protiv Liona, pa do utakmice Lacio - Atletiko Madrid kad je golman domaćih, Ivan Provedel zatresao mrežu španske ekipe, a u međuvremenu nijedan njihov kolega to nije uspeo na utakmici Lige šampiona.

Ono što razlikuje ova dva pogotka je činenica da je onaj iz 2010. godine dat iz penala, a ovaj u Rimu postignut iz igre, nakon fenomenalne kretnje i još bolje reakcije čuvara mreže domaćih.

Taj gol doneo je bod Rimljanima i sigurno će celog života imati specijalno mesto u karijeri iskusnog italijanskog golmana.

"Ovu noć u pamtiti do kraja života. Pre svega mi je drago što smo uspeli da izbegnemo poraz, jer smo to apsolutno zaslužili, a onda i zbog toga što ću moči da kažem kako sam postigao gol u jednoj utakmici Lige šampiona. Nema mnogo golmana koji time mogu da se podiče", rekao je posle meča Provedel.

Čuvar mreže Lacija veruje da će ovako osvojen bod u 1. kolu Lige šampiona uliti dodatnu dozu samopouzdanja njegovim saigračima u nastavku sezone, budući da su u četiri kola Serija osvojili samo tri boda.

"U fudbalu veoma ćesto odlučuju sitnice i detalji koji se odigravaju u deliću sekunde, a ne ono kako igrate na terenu. Mi smo bili dobri, zaslužili smo mnogo ranije da izjednačimo, ali jednostavno nismo uspevali. Krivo mi je što smo čekali poslednji trenutak da postigemo taj gol, ali sa druge strane, možda nam to pomogne da u narednim utakmicama budemo još bolji", rekao je Provedel.

Komentari (0)

Sport