Košarka

Obradović: Ciljevi Parrizana su uvek isti, želimo da ponovimo sezonu na najvišem nivou

Komentari

Autor: Tanjug

27/09/2023

-

19:02

Obradović: Ciljevi Parrizana su uvek isti, želimo da ponovimo sezonu na najvišem nivou
Obradović: Ciljevi Parrizana su uvek isti, želimo da ponovimo sezonu na najvišem nivou - Copyright TANJUG/JADRANKA ILIĆ/bs

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana Mozzart bet pripremaju se u miru za start sezone, a danas je na "Mdija deju" trener Željko Obradović govorio o sezoni, ambicajama, ciljevima.

"Želimo da damo sve od sebe, da imamo u  mislima naše predivne navijače koji nam daju energiju, koji su prošle godine nosili tim da igra na najvišem nivou. To je jedini cilj, u oba takmičenja, prvo ABA, a potom Evroligi", rekao je trener košarkaša Partizana Željko Obradović novinarima na "Media Day"-u Evrolige.

Tri poslednja poraza u pripremnim mečevima nisu mnogo poremetila planove.

"Imamo još pet dana do prve zvanične utakmice. Probaćemo da ih iskoristimo, da probamo da otklonimo sve one slabosti koje smo imali u pripremnom periodu, da insistiramo na dobrim stvarima i da što spremniji dočekamo sezonu, koja je izazovna u svakom pogledu. Sa neverovatnim brojem utakmica".

On je dodao da se traži još jedno pojačanje.

"Ne želimo da žurimo, ne želimo da donosimo odluke na brzinu. Raspravljamo svi

u stručnom štabu, zajedno sa Zoranom Savićem i trudimo se da to bude najbolja moguća opcija za Partizan. Ako ne bude takvih opcija, onda nećemo nikog potpisati. Želimo da budemo sigurni da ako dovedemo igrača da će to biti dodatni kvalitet, koji već postoji u ovom timu".

Evroliga će ove sezone biti izjednačena, smatra najtrofejniji trener Evrope u ovom takmičenju.

"Svi su se pojačali, promenili rostere, osim aktuelnog šampiona, Real Madrida. Doveli su samo jednog igrača, ali jako bitnog, Fakunda Kampaca. To je logično, s obzirom da su bili prvaci i da imaju poverenje u igrače. To je situacija koju bi svaki trener poželeo, da ima isti tim što duže na okupu".

Pohvalio je pojačanja.

"Novi momci su bili prvog dana novi, sada su tu već mesec dana, tako da, rade, trude se. Atmosfera je dobra. Pokušavamo da pomognemo jedni drugima. To je najvažnije od svega. Pripremni period za to služi. Da neke stvari isplivaju na površinu i da se vidi šta bi to trebalo da bude na višem nivou da bismo bili u mogućnosti da se takmičimo sa svim timovima u ABA ligi i Evroligi", poručio je Obradović i posebno istakao da je ponosan na navijače, brojne rekorde oborene prošle sezone i da očekuje da će zajedno i ove na najbolji način prezentovati Beograd i Srbiju.

Partizan prvi meč u ABA ligi igra protiv Mornara iz Bara, dok na startu Evrolige gostuje Makabiju.

Komentari (0)

Sport