Košarka

Počinje nova sezona u AdmiralBet ABA ligi: Košarkaši Partizana brane titulu, Zvezda želi povratak na tron

Komentari

Autor: Tanjug

28/09/2023

-

11:55

Počinje nova sezona u AdmiralBet ABA ligi: Košarkaši Partizana brane titulu, Zvezda želi povratak na tron
Počinje nova sezona u AdmiralBet ABA ligi: Košarkaši Partizana brane titulu, Zvezda želi povratak na tron - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Nova sezona u regionalnoj košarkaškoj AdmriABA ligi startuje u petak utakmicom Split - Studentski centar (18.00, TV Arena sport 1), a titulu brani Partizan Mozzart bet, koji je prošle sezone u finalu plej-ofa bio bolji od Crvene zvezde Meridianbet 3:2 u pobedama. Svi mečevi će kao i prethodnih sezona prenositi na kanalima TV Arena sport, a večiti izlaze na teren u subotu i ponedeljak. Crveno-beli gostuju Igokei u Laktašima a crno-beli startuju u svojoj Areni protiv Mornara iz Bara, zatvrajući prvu rundu.

Partizan  i Crvena zvezda u novu sezonu ulaze sa istim velikim ambicijama. Crvena zvezda je u letnjem prelaznom roku dovela 10 košarkaša (Dejan Davidovac, Marko Simonović, Miloš Teodosić, Adam Hanga, Majk Tobi, Džoel Bolomboj, Rokas Giedraitis, Šabaz Nejpir, Jago dos Santos i Nemanja Bjelica), a "crveno-bele" je napustilo isto toliko igrača: Stefan Marković, Luka Vildoza, Hasan Martin, Džon Holand, Bendžamin Bentil, Ognjen Dobrić, Fakundo Kampaco, Filip Petrušev, Nikola Ivanović i Miroslav Raduljica. 

 

 

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović je istakao uoči početka sezone da su ciljevi kluba uvek najveći.

"Ja sam u velikom klubu koji se zove Crvena zvezda i tu su ciljevi uvek najveći. Ja bih da idem iz utakmice u utakmicu, pa ćemo da vidimo kako ćemo. Primarni cilj je da dobijemo prvu utakmicu. To je prvo. Onda ćemo da vidimo drugo. Što se tiče igrača, ja mislim da sam potpisao i sigurno sam potpisao dobre igrače, ali skup dobrih igrača ne znači i dobar tim, moramo da radimo na tome", naveo je Ivanović.

Partizan su napustili Jam Madar, Dante Egzum, Matijas Lesor i Joanis Papapetru, dok su u redove "crno-belih" stigli Ognjen Jaramaz, Pi Džej Dozijer, Frenk Kaminski i Mateuš Ponitka. 

"Želimo da damo sve od sebe, da imamo u mislima naše predivne navijače koji nam daju energiju, koji su prošle godine nosili tim da igra na najvišem nivou. To je jedini cilj, u oba takmičenja, prvo ABA, a potom Evroligi. Imamo još pet dana do prve zvanične utakmice. Probaćemo da ih iskoristimo, da probamo da otklonimo sve one slabosti koje smo imali u pripremnom periodu, da insistiramo na dobrim stvarima i da što spremniji dočekamo sezonu, koja je izazovna u svakom pogledu. Sa neverovatnim brojem utakmica", istakao je trener Partizana Željko Obradović i dodao da "crno-beli" žele da dovedu još jedno pojačanje.

Neće imati "večiti" lak posao, Budućnost, Cedevita Olimpija su se ozbiljno pojačali, SC Derbi je pobedio Partizan u finalu i osvojio Superkup ABA lige, što svakako poziva na oprez.

U plej-ofu ABA lige igraće osam prvoplasiranih timova. Četvrtfinalne i polufinalne serije igraće se na dve pobede. Finalna serija biće odigrana na tri pobede.

ABA liga, prvo kolo

Petak 

Split - SC Derbi 18.00 (TV Arena sport 1)

Subota

Cedevita - Mega 18.00 (TV Arena sport 3)
Budućnost - Zadar 18.30 (TV Arena sport 4)
Igokea - Crvena zvezda 20.00 (TV Arena 1 Premium)

Nedelja

Borac - Cibona 18.00 (TV Arena sport 4)
FMP - Krka 20.00 (TV Arena sport 3)

Ponedeljak

Partizan - Mornar 19.00 (TV Arena 1 Premium)

Komentari (0)

Sport