Košarka

Budžet KK Partizan nikada nije bio veći: Crno-beli održali Skupštinu kluba

Komentari

Autor: Euronews

28/09/2023

-

19:50

Budžet KK Partizan nikada nije bio veći: Crno-beli održali Skupštinu kluba
Ostoja Mijailović na sednici Skupštine KK Partizan - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Skupština KK Partizan donela je neke promene u menadžmentu kluba, a one su dovele do toga da regionalni šampion novu sezonu u ABA i Evroligi počne sa najvećim obezbeđenim budžetom od strane Upravnog odbora u istoriji kluba.

Novinarima se posle Skupštine obratio predsednik Partizana, Ostoja Mijailović, koji je rekao da je "parni valjak" prošle sezone imao rashoda od 14.500.000 evra, da su prihodi bili 500.000 evra manji.

Preko 16.000 sezonskih planulo

Partizan je na svom Twitter profilu obavestio javnost da je oboren novi rekord Evrolige po broju prodatih sezonskih ulaznica. Crno-beli su do današnjeg dana ukupno prodali 16.124 karte.

"Danas je održana Skupština kluba, gde je usvojen finansijski izveštaj, gde smo usaglasili naš Statut sa Zakonom o sportu, imali smo i kadrovskih promena. U UO su došli predsednik Adrijatik Banke Đorđe Lukić,  Srđan Milovanović, vlasnik Antena Grup, vlasnik Prva i B92, Dejan Čakajac, vlasnik Mozzarta, je postao potpredsednik kluba. Imaali smo u menadžmentu promene, iskoristio bih se Dejanu Kijanoviću da se zahvalim na šest godina rada i da čestitam Duletu Karavesoviću, koji je postavljen za direktora kluba."

Mijailović je rekao da je na Skupštini usvojen finansijski izveštaj, a pod tom tačkom bilo je reči o prihodima i rashodima.

"Usvojen je i Finansijski izveštaj. Raskodi su nam bili 14.500.000 evra, a 14.000.000 su nam bili prihodi. Imali smo 500.000 manjka", naglasio je prvi čovek crno-belih dodavši: "Obe kompanije biće sponzori KK Partizan, naša sponzorstva su od 75.000 do milion i po evra. UO Partizan je 6-7 miliona ove sezone. Naš budžet nije mali, ovo je najveći budžet u istoriju, koji je ova uprava obezbedila."

Partizan, prema rečima predsednika kluba, nema više poreski dug.

"Sve što pričam, pričam o takmičarskim sezonama. Naša akcija "Jedan Partizan imamo" je uspešno realizovana i ja ću reći kako je plaćen poreski dug. Akcija je prikupila 1.670.000 evra. I to tako jer su članovi UO dali 800.000 evra. 22.000 ljudi je učestvovalo u skupljanju 820.000 evra. Hteo bih svima da zahvalim, jer je ovo bila rizična akcija, ona je posebna i pokazala je koliko je Partizan veliki i velika porodica. Delom koji smo uštedeli od pomoći države, isplatili smo 3,7 miliona poreza, time smo svim zaposlenima platili sve doprinose, pa svako ko je trebalo da ode u penziju, je mogao. Ono što je ostalo, je 3,3 miliona evra koji mora da se plati. Mi smo krenuli da radimo na kreditu gde će nas 10 iz UO da jemči za kredit koji će biti na 5-6 godina", rekao je Mijailović.

Komentari (0)

Sport