Košarka

Lebron Džejms se priprema kao da je "ruki": Svi hvale asa Lejkersa

Komentari

Autor: Euronews

30/09/2023

-

08:32

Lebron Džejms se priprema kao da je "ruki": Svi hvale asa Lejkersa
Lebron Džejms - Copyright Tanjug/(AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

veličina teksta

Aa Aa

Ostalo je još manje od mesec dana do starta nove NBA sezone. Klubovi su završili onaj bazični deo priprema i počinju za koji dan sa odigravanjem utakmica, a u Lejkersima su oduševljeni u kakvom je fizičkom stanju prva zvezda Lebron Džejms.

"Kralj Lebron" započinje 21. sezonu u karijeri, ali je tokom pauze mnogo radio kako bi se što bolje pripremio i izbegao povrede. Samo u poslednjih pet sezona, jedan od najvećih asova ove igre, propustio je 111 mečeva, a u 15 sezone pre toga nije igrao na samo 71!

"Lebron je vodio mnogo računa o sebi tokom leta. Ekipa okupljena oko njega ga prati i biće spremna da odradi težak posao koji nam predstoji", rekao je trener Darvin Ham.

 

 

Džejms će u decembru napuniti 39 godina, entuzijazam ga ne napušta. Naprotiv, rešen je da pokuša sa Lejkersima da dođe do novog šampionskog prstena na čijem ga je putu u prošloj sezoni zaustavio Denver i sjajni Nikola Jokić.

"Zadivljujuće je za igrača koji ima 20 godina iza sebe da se za 21. sezonu priprema kao da je 'ruki'. Vežbao je od šest ujutru, verovatno je u našem centru proveo više vremena nego li što je odsustvovao minule sezone. Radio je više nego bilo koji igrač, a njegov rad daje ton ostatku ekipe. Impresioniran sam", govorio je generalni menadžer ekipe Rob Pelinka.

Lejkersi su uspeli tokom leta da potpišu nove ugovore sa Entonijem Dejvisom, Ostinom Rivsoim, Deanđelo Raselom, Ruijem Hačimurom i Džeretom Venderbiltom. Stigli su Gejb Vinsent, Tauren Prins, Kristijan Vud, Džekson Hajs i Kam Rediš. Tu su i dva rukija Džejlen Hud-Šifino sa Univerzitatea Indijana  i Maksvel Luis iz Peperdina.

Komentari (0)

Sport