Košarka

Košarkaši Zvezde iz "Arene", a Partizana iz Izraela počinju danas da krče put ka Top 8 Evrolige

Komentari

Autor: Euronews

05/10/2023

-

09:41

Košarkaši Zvezde iz "Arene", a Partizana iz Izraela počinju danas da krče put ka Top 8 Evrolige
Aleksa Avramović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet i Partizan Mozzart beta sa velikim ambicijama danas startuju u Ekošarkaškoj Evroligi. Pojačani, renovirani, "večiti" rivali nisu pred početak sezone krili da im je cilj ove sezone plasman u Top 8, a zatim i Fajnal for.

Velike želje imaju i jasno utemeljenje. Crveno-beli kreću danas kod kuće protiv Liona i trener Duško Ivanović, bez obzira na neke kadrovske probleme sa povredama, očekuje da njegov tim na parketu "Arene", pred frenetičnom publikom potvrdi aspiracije.

"Naša očekivanja, ne samo za ovu utakmicu, su da idemo meč po meč. Napravili smo skup dobrih igrača koji tek treba da budu dobri. Naša očekivanja su najveća. Ali, za nas je ovo najopasnija i najteža  utakmica, jer je prva. Igrači jedva čekaju da počne. Sve to treba da se uskladi, da ne izgorimo. Nadam se da smo dovoljno iskusni da možemo da odigramo na 40 minuta", istakao je Ivanović, dodajuči da ni Asvelov poraz od San Kentana nije odraz njihovog kvaliteta pogotovo što igraju bez De Koloa i Lovernja.

 

 

Mnogo teži posao na startu ima Partizan. "Ponos Izraela" ima moćan tim legionara, ali crno-belima je putiokaz ka pobedi pokazao bivši trener Aleksandar Džikić koji je pre nekoliko dana savladao velikog rivala.

"Igramo protiv Makabija. Zna se kakva nas atmosfera očekuje na tom terenu sa zaista fenomelanom podrškom koju navijači Makabija pružaju svom timu. Isti trener vodi tim, imaju promene u rosteru, ali je način igre isti. To znači, puno tranzicije. Žele u kontranapad kada prime koš, njihova energija u ofanzivnom skoku je tu. Igraju specifičan napad, moramo da budemo maksimalno spremni", rekao je trener crno-belih Željko Obradović.

Evroliga, prvo kolo

Četvrtak

Crvena zvezda - Asvel Lion 19.00
Makabi TA - Partizan 20.05
Barselona - Andaolu Efes 20.30
Bajern - Alba Berlin 20.30
Virtus - Žalgiris 20.30

Petak

Fenerbahče - Olipija Milano 19.45

Panatinaikos - Olimpijakos 20.15
Baskonija - Real Madrid 20.30
Valensija - Monako 20.30

Komentari (0)

Sport