Košarka

Košarkaš Virtusa Akile Polonara sutra ide na operaciju tumora na testisima

Komentari

Autor: Tanjug

09/10/2023

-

14:40

Košarkaš Virtusa Akile Polonara sutra ide na operaciju tumora na testisima
Košarkaš Virtusa Akile Polonara sutra ide na operaciju tumora na testisima - Copyright Tanjug/(AP Photo/Charlie Neibergall)

veličina teksta

Aa Aa

Italijanski košarkaš Akile Polonara mora da ide na operaciju tumora na testisima, koja će biti obavljena sutra, saopštio je danas njegov klub Virtus iz Bolonje na zvaničnom sajtu.

Polonari (31) je na poslednjem pregledu dijagnostifikovan tumor na testisima, a lekari su odlučili da ga operišu po hitnom postupku. Klub nije saopštio da li se radi o benignom ili malignom tumoru, kao ni koliko će dugo trajati oporavak i da li će posle operacije u Polonara moći da nastavi profesionalnu karijeru. 

 

 

Polonara je u Virtus došao tokom leta iz Žalgirisa, a ranije je igrao i za Efes, Fenerbahče, Dinamo Sasari, Baskoniju, Vareze, Ređanu i Teramo. Prošlog meseca Polonara je bio član reprezentacije Italije na Svetskom prvenstvu.

Prošle godine kancer testisa bio je ustanovljen fudbaleru Borusije iz Dortmunta Sebastijanu Aleu. Posle dve operacije, napadač se oporavio i vratio uspešnoj karijeri.

Komentari (0)

Sport