Košarka

Senzacija u Madridu: Šampion Evrope slavio protiv Dončićevog Dalasa u režiji Kampaca!

Komentari

Autor: Euronews

10/10/2023

-

23:40 >> 23:46

Senzacija u Madridu: Šampion Evrope slavio protiv Dončićevog Dalasa u režiji Kampaca!
Senzacija u Madridu: Šampion Evrope slavio protiv Dončićevog Dalasa u režiji Kampaca! - Copyright Tanjug/ AP Photo/Kamran Jebreili

veličina teksta

Aa Aa

Agonija Dalasa se nastavlja uoči početka nove NBA sezone. Ekipa Džejsona Kida zabeležila je i treći poraz u pripremnom periodu, a nakon dva neuspešna meča u Abu Dabiju protiv Minesote, večeras je usledio još jedan poraz i to od šampiona Evrope u Madridu, gde je Real nakon preokreta i fantastične igre u poslednjoj četvrtini, slavio rezultatom 127:123 (38:37, 27:34, 25:28, 37:24).

Apsolutni junak madridskog tima bio je bivši član Dalasa i Crvene zvezde Fakundo Kampaco, koji je od 20 poena, čak 14 postigao u odlučujućoj deonici, uz sjajnu potporu Geršona Jabuzelea i Vinsenta Porijera. Centarski tandem Reala istakao se na obe strane terena, Jabuzele na ofanzivnom delu parketa, a Porijer na defanzivnom, gde je u ključnim trenucima podigao rampu u svom reketu i uz nekoliko blokada zaustavio poslednje nalete NBA košarkaša da dođu do dugo očekivanog trijumfa, koji će šansu za pobedu u predsezoni tražiti u poslednjoj proveri 21. oktobra protiv Detroita.

Nakon početne prednosti Reala, veći deo utakmice protekao je u znaku Maveriksa. Iako su igrali bez Karija Irvinga i Luke Dončića, koji je zbog manjeg problema sa povredom, proveo svega nekoliko minuta na terenu. Košarkaši Dalasa održavali vođstvo tokom većeg dela susreta, da bi u poslednjih 12 minuta usledila furiozna serija Madriđana. Malo po malo "krckali" su prednost rivala, koja je na startu četvrte četvrtine iznosila "+12" (90:102). Jabuzele se raspucao sa distance. Porijer je pogađao iz unutrašnjih pozicija, uz fenomenalnu odbranu na drugoj strani terena, gde je podelio 6-7 blokada. Da bi u poslednja tri minuta usledio šou Kampaca. Argentinac je delio lopte, pogađao sa linije za slobodna bacanja, napadao reket i iz prodora donosio zlata vredne poene, da bi na 12 sekundi pogodio i trojku za velikih 127:120, završivši meč sa 20 poena! 

 

 

Čak 14 je postigao u odlučujućoj deonici, a velike zasluge idu i Jabuzeleu, koji je u ključnim trenucima ubacio samo pet manje. Na kraju velika pobeda Madriđana, za ogromno slavlje na tribinama. Bio je to treći trijumf Reala u duelima sa NBA ekipa, a poslednji pre ovog, zabeležen je 2016. godine protiv Oklahome, kada je Luka Dončić bio u postavci španskog tima.

Slovenac je upisao minute i danas. Proveo je nekoliko trenutaka na parketu, ali je zbog povrede, utakmicu posmatrao pored terena. Uoči meča priređen mu je lep doček, a svi košarkaši Reala zajedno sa predsednikom fudbalskog kluba Florentinom Perezom, iskoristili su priliku da se slikaju sa momkom iz Ljubljane, koji je prve značajnije košarkaške korake napravio upravo u dresu "kraljevskog kluba", sa kojim je 2018. godine osvojio titulu prvaka Evrope u Beogradu.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Sport